Precisie isolatie op maat, zonder overlast

Artikel delen

Een nieuwe service van Bluedec is het exact op maat leveren van het materiaal dat u nodig heeft. Eventueel al helemaal afgewerkt met glasvlies of gips en bovendien al voorzien van de nodige uitsparingen voor bijvoorbeeld vensterbanken. Dun isoleren is hiermee een kwestie van plakken volgens legplan: slim, schoon en snel.

Isolatie op maat

Binnen dit concept wordt een wand – zonder dat de woning hoeft te worden ontruimd – digitaal ingemeten met een 3D-camera, die de te isoleren oppervlakten scant en de data rechtstreeks digitaal doorstuurt naar de productielocatie. Hier wordt het gewenste pakket samengesteld op basis van gekozen materiaal en afwerking, exacte maatvoering en eenvoudig uit te voeren montageplan. In principe kan iedere aannemer hiermee aan de slag zonder noemenswaardige overlast voor bewoners, want er hoeft niet ter plaatse nog te worden gezaagd of gefreesd. Er is niet meer afval dan de verpakking, die natuurlijk gewoon door de aannemer wordt afgevoerd.

Inmeten

Het inmeten van buitenmuren in een gemiddelde woning duurt ongeveer een half uur. In de meeste gevallen hoeven objecten als radiatoren, gordijnen of zelfs zware meubels niet van hun plaats. De slimme camera meet de wanden en bijzonderheden als bestaande vensterbanken, wandcontactdozen, ventilatieroosters en leidingen precies op. Deze gegevens gaan rechtstreeks naar het bewerkingscentrum dat de uiteindelijk te monteren panelen exact op maat produceert.

Daarnaast is het ook mogelijk op eigen maatvoering een pakket op maat te laten samenstellen en leveren.

Bluedec
www.bluedec.nl