Retailvloeren snel gelegd met extra flexibele tegellijm

Artikel delen

De CTA180 extra flexibel poedertegelijm die Coba een jaar geleden op de markt bracht, is inmiddels al op talloze retail- en andere bedrijfsvloeren toegepast. De tegellijm voldoet aan de S2-normering. “Dat betekent dat het verwerkt kan worden op verschillende kritische ondergronden, waaronder jonge betonvloeren en buitenvloeren”, zegt Marcel Krook, verkoopleider van Coba. “Daarmee kan het bouwproces aanzienlijk versneld worden.”

Flexibele tegellijm in verpakkingDe vraag naar de flexibele lijm groeit volgens de producent gestaag. Krook: “In de utiliteitsbouw geldt vaak dat tijd een belangrijke factor is in het bouwproces. Met name gebouwen met een retailfunctie moeten liefst in een zo kort mogelijke tijd klaar zijn voor ingebruikname. Supermarkten en showrooms van autodealers bijvoorbeeld. Die vloeren worden vaak betegeld en daar kan met onze Coba CTA180 veel tijdwinst worden behaald.”

Moet bij het gebruik van andere tegellijmen minimaal twee maanden gewacht worden tot het beton voldoende is uitgehard, de flexibele Coba CTA180 mag al na 28 dagen toegepast worden. “De lijm is zo flexibel dat de krimp in het jonge beton zonder problemen opgevangen kan worden.”

Voorgeschreven in bestek

Een voordeel dat ook voorschrijvende instanties en bestekschrijvers vaker gaan inzien. “De S2-classificering wordt steeds meer voorgeschreven. Daaraan merken we dat we met Coba CTA180 echt een probleemoplosser op de markt hebben gebracht.”

De flexibiliteit van de tegellijm resulteert ook in een hoge belastbaarheid. Krook: “Bij het leggen van een tegelvloer met onze flexibele lijm, is de vloer al na 6 uur beloopbaar. Dat ervaren veel verwerkers ook als een groot voordeel omdat het eveneens zorgt voor tijdwinst.”

Vloerverwarming sneller in gebruik

TegellijmAls de vloer waarop Coba CTA180 wordt toegepast vloerverwarming heeft, is eveneens veel tijdwinst te behalen. “Bij gebruik van andere lijmen moet standaard 28 dagen gewacht worden na het tegelen voordat het systeem opgestart mag worden. Als onze flexibele lijm verwerkt is, kan dit al na drie dagen. Een groot voordeel, vooral als de vloer in een koude periode wordt gelegd.”

De flexibele tegellijm kan overigens niet alleen op nieuwe vloeren verwekt worden. Krook: “Als een bestaand pand wordt heringericht en daarin ligt een bestaande tegelvloer, kan Coba CTA180 ook zonder voorstrijk of primer gebruikt worden op die tegelvloer. Mits die goed ontvet en schoongemaakt is, kan het direct op de bestaande tegels aangebracht worden.”

Volgens Krook hebben het afgelopen jaar de verwerkers van de flexibele Coba CTA180 tegellijm geprofiteerd van deze tijdbesparende kenmerken. “Met deze probleemoplosser helpen we de tegelzetters concreet met hun werk en dat zien we terug in de vraag. Makkelijk zat!”

Coba
www.coba.nl