Sterke en veelzijdige gevelbekleding

Artikel delen

De kunststof gevelpanelen van Fortalit vinden al jaren hun weg naar zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. “Vooral nu de bouw in rustiger vaarwater komt, zien we dat de vraag naar deze panelen weer toeneemt dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding”, zegt Rick van der Linden, accountmanager Zuid Nederland van RET Bouwproducten.

Kunststof gevelbekleding

De kunststof gevelbekleding van Duitse makelij wordt exclusief door RET Bouwproducten op de Nederlandse markt gebracht. “De panelen worden voor gevelrenovatie gebruikt, maar ook voor zijkanten van een dakopbouw. Daarnaast zijn ze ook in de nieuwbouw gewild om bijvoorbeeld in combinatie met deels gemetselde muren voor een gevarieerd gevelbeeld te zorgen.”

Populair in chaletbouw

Onder modulaire bouwers is Fortalit ook erg populair. “De panelen van Fortalit zijn 6 meter lang en werkend 15 centimeter breed. Daarmee kunnen verwerkers dus relatief snel bouwen. Bovendien zijn de panelen van Fortalit met glasvezel versterkt waardoor de kans op het eventueel krimpen of uitzetten van het materiaal tot een minimum wordt beperkt.”

Daarmee onderscheidt Fortalit zich in de markt, zo stelt Van der Linden. “Zeker gezien de prijsstelling van de Fortalit-panelen. Die is gunstiger dan die van de concurrent die ook glasvezelversterkte gevelpanelen aanbiedt. Daar komt bij dat Fortalit ook gevelpanelen in het assortiment heeft met een zwarte schaduwlijn. Die is bewezen kleurvast en QUV en Xeno getest.”

Kunststof gevelpanelen van Fortalit

Gemak in toepassing

Andere redenen om voor de gevelpanelen van Fortalit als bouwproduct te kiezen zijn het verwerkingsgemak, de variatie in kleuren en het zeer beperkte onderhoud. “Voor de verwerking van de panelen is geen speciaal gereedschap nodig. De panelen kunnen met een gewone afkortzaag of eventueel cirkelzaag op maat gezaagd worden.

De weer- en UV bestendige folie biedt een duurzame bescherming, waaraan vuil zich niet snel hecht, waardoor we 10 jaar garantie op kleurvastheid en productfouten kunnen geven.”
Bijkomend voordeel is dat schilderen ook niet nodig is.

Veel vraag naar houttinten

De geveldelen zijn in verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar. “Op dit moment verkopen we vooral veel houttinten met onze fraaie matte uitstraling. Vaak wordt voor de zijkant van een dakkapel nog voor antraciet of wit gekozen, maar we zien vooral in de modulaire bouw dat de houttinten erg populair zijn. En daarin zitten natuurlijk de vierkante meters, dus het aandeel van de houttinten is een stuk groter.”

Van alle kleuren heeft Fortalit ook de benodigde hulpprofielen zoals eind-, hoek- en verbindingsprofielen in het assortiment. “Verwerkers kunnen zo een mooi en uniform geheel creëren met Fortalit.”

RET Bouwproducten
www.retbouwproducten.nl