Eenvoudig kunststof kozijnen bestellen als ZZP’er

Artikel delen

Als ZZP’er in de bouw heb je natuurlijk niet iedere dag of iedere week kunststof kozijnen nodig. Maar je wilt aan jouw klanten wel kwalitatieve kozijnen plaatsen, en ook tijdig over de kozijnen kunnen beschikken. Waar haal je deze dan vandaan?

G.Lanting, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Profiteer van andermans volumevoordelen

De gemiddelde ZZP’er in de bouw neemt niet bijzonder veel kozijnen af. Je hebt immers niet iedere dag een klus waarbij kozijnen vervangen moeten worden. Daar komt bij dat voor zakelijke klussen steeds vaker de materiaalkeuze beperkt wordt door de opdrachtgever.

Het nadeel dat je dan hebt, is dat je bij een kozijnenfabriek niet heel veel voordelen kunt krijgen. Het kan dan slim zijn om bij een kozijnenbedrijf mee te kunnen bestellen. Dit levert jou de voordelen op die zij ook krijgen. Vaak is dat een extra controle bij bestellingen, een vast aanspreekpunt, eventueel voorrang bij bestellingen en vaak ook kwantumkorting. Als jij je dus bij een leverancier van kunststof kozijnen aansluit, kun je meeliften met deze voordelen.

Kozijnen zelf ophalen of laten brengen?

Het is slim om na te denken of je zelf de kozijnen gaat ophalen of deze op het adres van jouw klus laat bezorgen. Vergeet niet dat je tijd nodig hebt voor het heen en weer rijden als je de kunststof kozijnen ophaalt. En je zult een geschikte aanhangwagen moeten hebben om de kozijnen te vervoeren. Het kan daarom handig zijn om dit vooraf goed te overleggen. Bezorgen kan misschien wel tegen een aantrekkelijk tarief zodat jij er geen werk mee hebt.

Leverancier in Noord Nederland

In het noorden van Nederland zit kunststof kozijnen leverancier Het Kozijnenhuis. Zij kunnen ZZP’ers de beschikking geven over een eigen login van het bestelsysteem.

Dit geeft de mogelijkheid om zelf calculaties te maken, aanpassingen te doen en offertes uit te brengen in een whitelabel jasje. Dat betekent dat jouw eigen naam op de offerte staat.

Kunststof kozijnen ideaal bij verbeteren energielabel

Wanneer jouw klanten de wens hebben om hun energielabel te verbeteren, dan zijn kunststof kozijnen een goede keuze. Naast dak- en gevelisolatie, staan kunststof kozijnen hoog in de meest voorkomende klussen. Het is dan ook erg slim om up-to-date te blijven rondom de laatste ontwikkelingen op dit vlak. Daarmee zorg je ervoor dat je jouw klanten altijd goed kunt adviseren en van de beste materialen kunt voorzien.