Generatorsets naar jouw wensen: de optimale oplossing voor de bouwsector

Artikel delen

Voor ieder bouwbedrijf is het belangrijk om generators te hebben, maar welke generator past perfect bij de behoefte van jouw bedrijf? Iedere generatorset heeft zijn eigen kenmerken, het is dus slim om de juiste generatorset te vinden die genoeg capaciteiten heeft voor het gebruik. Ontdek een scala aan generatorsets die perfect passen bij de specifieke behoeften en vereisten van jouw bedrijf. Of je actief bent in de bouwsector, het is handig om deskundig advies en oplossingen op maat te vinden. In dit artikel delen we een aantal tips voor het vinden van de geschikte generatorsets binnen de B2B bouwmarkt.

Generator

Maatwerk generatorsets voor de bouwsector

De prioriteit van energiebedrijven zoals Brinkmann & Niemeijer is om ervoor te zorgen dat de generatorset naadloos aansluit op de specifieke behoeften van jouw bouwproject. Er wordt rekening gehouden met verschillende factoren, waaronder wettelijke voorschriften, geluidsniveaus, emissies en meer, afhankelijk van de specifieke toepassing. Wanneer er bijvoorbeeld behoefte is aan mobiele generatorsets, dan is draagbaarheid, geluidsreductie en milieuvriendelijkheid essentieel, terwijl voor noodstroom toepassingen andere criteria gelden zoals snelle inschakeling en betrouwbaarheid.

In de bouwsector is het belangrijk dat generatorsets robuust en betrouwbaar zijn, met de capaciteit om te functioneren onder zware omstandigheden. De maatwerkoplossingen zorgen ervoor dat elke generatorset is aangepast aan de specifieke eisen van jouw bouwproject, of het nu gaat om een tijdelijke stroomvoorziening op een afgelegen locatie of een betrouwbare noodstroomvoorziening voor kritieke systemen.

Het verschil tussen een aggregaat en een generatorset

Er zijn veel verschillende generatoren op de markt, waaronder de aggregaat en generatorset. Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt terwijl ze verwijzen ze naar dezelfde apparaten: een combinatie van motor en generator die elektriciteit opwekken. Of het nu bouwprofessionals zijn die spreken over generatorsets of technici in de noodstroom sector die liever het woord ‘aggregaat’ gebruiken, ze hebben dezelfde cruciale functie. Op een bouwplaats zijn deze apparaten heel erg waardevol omdat ze zorgen voor een stabiele stroomvoorziening die noodzakelijk is voor de werkzaamheden.

Uitgebreide vermogens mogelijkheden

Wat zijn de precieze energiebehoeften van jouw bedrijf? Met vermogens die variëren van 10 tot 2816 kVA, worden diverse generatorsets aangeboden die aan diverse energiebehoeften kunnen voldoen. Indien nodig kunnen ook parallelle configuraties worden geleverd. Hierbij kunnen meerdere sets samenwerken om een groter vermogen te leveren. Dit is vooral belangrijk in grotere bouwprojecten waar de energiebehoefte aanzienlijk groter is en flexibiliteit vereist is om aan variërende belasting eisen te voldoen.

Optimale prestaties in de bouwsector

Voor de bouwsector gelden specifieke regelgevingen en eisen, zoals lage emissies en geluidsniveaus. JCB-motoren voldoen aan de strengste normen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op bouwplaatsen. Met de synchrone werking kan het vermogen verhoogd worden door meerdere sets parallel te laten draaien. Dit zorgt voor een betrouwbare en efficiënte energievoorziening tijdens bouwactiviteiten.

De generatorsets zijn ontworpen om zware omstandigheden van bouwplaatsen te behandelen. Dit gaat bijvoorbeeld over de blootstelling aan stof, trillingen en extreme weersomstandigheden. Dit garandeert dat jouw bouwprojecten zonder onderbrekingen kunnen doorgaan, ongeacht de uitdagingen die zich voordoen.

Referenties van onze generatorsets

Bij Brinkmann & Niemeijer zijn ze trots op de generatorsets die eerder geleverd werden aan vooraanstaande instellingen zoals NEP Mediapark, Amsterdam UMC, BASF, Radboud UMC, en vele anderen. Dit onderstreept de betrouwbaarheid en prestaties van de producten. Deze referenties getuigen van ons vermogen om hoogwaardige, op maat gemaakte energieoplossingen te leveren die voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende sectoren, waaronder de bouw.