Vier redenen waarom steeds meer isolatiebedrijven kiezen voor cellulose isolatie

Artikel delen

In de bouwsector komen ieder jaar nieuwe ontwikkelingen die jarenlang gebruikt worden. In de jaren 50 werd bijvoorbeeld cellulose isolatie ontwikkeld. Tot op vandaag gebruiken isolatiebedrijven cellulose als isolatiemateriaal. Deze isolatie is gemaakt van gerecycled papier en karton en is een duurzame en milieuvriendelijke optie. in dit artikel delen we vier redenen waarom nu nog steeds isolatiebedrijven voor cellulose isolatie kiezen.

Cellulose vlokken

ISOGREEN Romania, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Een van de belangrijkste redenen waarom isolatiebedrijven cellulose isolatie omarmen, is omdat het duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is. Cellulose isolatie wordt gemaakt uit gerecycled papier en karton. Hierdoor is het een perfecte manier om afval te hergebruiken en de hoeveelheid afval op stortplaatsen te verminderen. Deze ecologisch verantwoorde manier van isolatie past goed bij de groeiende vraag naar duurzame bouwpraktijken.

Naast dat het op een duurzame manier wordt geproduceerd, is cellulose isolatie ook biologisch afbreekbaar. Het brengt geen vervuiling wanneer het eenmaal is gebruikt. Tijdens de productie en installatie komt er weinig energie vrij, wat de ecologische voetafdruk verder verkleint. Voor isolatiebedrijven die zich willen profileren als milieubewuste ondernemingen, is cellulose isolatie een logische keuze.

Uitstekende isolatiewaarde en energie-efficiëntie

Cellulose isolatie heeft een hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat het zeer goed de warmte vasthoudt in de winter en de koelte in de zomer. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en het kan helpen om energiekosten te verlagen. Door te investeren in cellulose isolatie kun je dus geld besparen op je energierekening en tegelijkertijd genieten van een aangename temperatuur in huis.

Daarnaast heeft cellulose isolatie een goede geluidsisolerende werking, waardoor het geluid van buitenaf wordt gedempt. Dit zorgt voor meer rust in huis, dit is vooral fijn voor drukke stedelijke omgevingen

Veiligheid en brandwerendheid

Een ander belangrijk voordeel van cellulose isolatie waardoor de vraag ernaar stijgt is dat het van nature brandvertragend is. Dit komt doordat cellulosevezels een hoog smeltpunt hebben en moeilijk ontvlambaar zijn. In geval van brand zal cellulose isolatie dus niet snel vlam vatten en zich verspreiden. Dit verhoogt de brandveiligheid in woningen, iets wat klanten erg belangrijk vinden.

Daarnaast is cellulose isolatie behandeld met brandvertragende middelen om de brandwerendheid nog verder te verbeteren. Hierdoor voldoet cellulose isolatie aan de strenge brandveiligheidsnormen en kan het bijdragen aan een veiligere leefomgeving voor jou en je gezin.

Eenvoudige installatie

Ten slotte is cellulose isolatie relatief eenvoudig te installeren, wat leidt tot lagere arbeidskosten en minder overlast tijdens het installatieproces. Het kan worden ingeblazen in bestaande muren, vloeren en daken zonder dat er grote verbouwingen of gevelreiniging voor nodig is. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Isolatiebedrijven kunnen aan de hand van cellulose isolatie hun markt verbreden.

Voor isolatiebedrijven betekent de eenvoudige installatie dat projecten sneller kunnen worden afgerond. De productiviteit wordt verhoogd en de winstgevendheid kan worden verbeterd. Bovendien hoeft cellulose isolatie weinig onderhoud en behoudt het zijn isolerende werking gedurende vele jaren. Dit kan in lagere kosten leiden op langere termijn, wat een goed verkooppunt kan zijn voor isolatiebedrijven als huiseigenaren.