Vloeren plaatsen in nieuwbouwwoningen: 3 aandachtspunten 

Artikel delen

Nieuwbouwwoningen vragen net wat meer aandacht dan oudere woningen. Als bouwspecialist moet je berekend zijn op de moeilijkheden die dit kan geven. Het kan erg uitdagend zijn om verschillende klussen in een nieuwbouwwoning te verrichten. Een groot nadeel van nieuwbouw is bijvoorbeeld dat er nog veel vocht in huis aanwezig is. Werken aan vloeren en muren kan hierdoor lastiger zijn. 

vloerenHeb je dus binnenkort een opdracht in een nieuwbouwwoning op het programma staan? Dan is het verstandig om je zorgvuldig in te lezen. Kennis en ervaring zijn een absolute must om elk bouwproject in goede banen te leiden. Zeker in nieuwbouw. In dit artikel behandelen we drie verschillende aandachtspunten bij het plaatsen van vloeren in nieuwbouwwoningen. Dit is waar je rekening mee moet houden.

  1. Zorg er eerst voor dat de gehele vloer droog is

Bouwvocht is je grootste vijand gedurende bouwprojecten in nieuwbouwwoningen. Zeker bij het plaatsen van een vloer. Stel, de klant wil heel graag kliklaminaat in de woning hebben. Een goede keuze als het gaat om gebruiksgemak, comfort en duurzaamheid. Toch is laminaat vaak veel minder bestand tegen vocht. Als je deze vloer dus legt als de woning nog te vochtig is, kan dit grote gevolgen hebben voor het resultaat en de levensduur van de vloer.

Besef goed dat er heel wat bouwvocht is ontstaan. Tijdens de bouw van de woning is er heel wat regen in huis gekomen. Daarnaast is er ook heel wat water gebruikt om een cementvloer te maken. Het heeft veel tijd nodig om dit te laten verdampen. Geduld is in dit geval van essentieel belang.

Bij een cementvloer wordt een droogtijd van ongeveer een week per centimeter gestorte vloer gerekend.

Zorg er tijdens het leggen ook altijd voor dat er voldoende ruimte bij de randen blijft. Vooral de eerste tijd zal de vloer nog gaan uitzetten. De plinten plaats je pas na enkele weken als de vloer voldoende tijd heeft gehad om uit te zetten.

  1. Stevige ondervloer nodig

Veel klanten zijn van mening dat een ondervloer niet nodig is. Waarom ook nog eens investeren in een ondervloer als er pas een mooie egale cementvloer is gelegd? Het is belangrijk dat je hen kan uitleggen dat dit toch een absolute must is. Bovendien wordt aanbevolen om in nieuwbouwwoningen voor een ondervloer met vochtscherm te kiezen. Zo zorg je ervoor dat ook het laatste restje vocht verdampt zonder het laminaat onnodig aan te tasten.

Laminaat kopen bij Laminaat.nl is niet alleen een simpele manier om snel de juiste vloer te vinden, maar ook om de benodigde attributen aan te schaffen. Zo combineert men hier eenvoudig een vloer met de juiste plinten en ondervloer. Zo hebben ze alles in huis, zodat jij snel en netjes de vloer kan leggen.

  1. Laat de vloer acclimatiseren in de woning

Leg de vloer niet te snel bij binnenkomst. Als de vloer is geleverd, is het verstandig om deze eerst minimaal 48 uur in de woning te leggen. Zo kan deze acclimatiseren bij de temperaturen en omstandigheden in de woning.