Keuken bij de bouw inbegrepen of aan de consument overlaten?
Het is een vraag met voor- en nadelen, die we in dit artikel beantwoorden. Ook vertellen we waar je op moet letten als je wel kiest voor de bouw inclusief keuken, om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de klant.
Voor- en nadelen
Een van de grootste voordelen is dat je meer kunt rekenen voor de bouw van de woning als de keuken inbegrepen is. Nadeel is natuurlijk dat dit je als aannemer, projectontwikkelaar of verhuurder meer geld en tijd kost. Dit hoeft echter niet veel te zijn als je kiest voor een van deze goedkope keukens. Zo kun je een kwalitatieve keuken aanbieden, zonder dat het een grote extra investering is.
Deze keuken kun je geheel naar eigen wens (of in samenspraak met de consument) samenstellen, zodat deze exact past in de woning. Je hebt de keuze uit meerdere stijlen (modern, industrieel, landelijk etc.), evenals diverse opstellingen (recht, hoek, eiland etc.). Dit zorgt ervoor dat de keuken perfect aansluit op de woning en dus echt een meerwaarde vormt. Toch zijn er wel een aantal dingen om op te letten bij het maken van een keuze.
Waar moet je op letten als je kiest voor de bouw inclusief keuken?
Met name als er nog geen koper is voor de woning, is het belangrijk om te kiezen voor een keuken die aansluit bij de stijl van de woning. Het is tevens een veilige optie om te kiezen voor een vrij neutrale keuken, zodat deze een grote doelgroep van consumenten aanspreekt. Bij Keukendepot kun je veel inspiratie opdoen en keukens bestellen, die je vervolgens zelf kunt monteren (bespaart weer kosten).
De interieurstijl
De stijl van de keuken is een zeer belangrijk onderdeel en zorgt voor een groot deel van de uitstraling. Bij een klassieke woning of een omgebouwde schuur past een landelijke keuken bijvoorbeeld erg goed, maar dit is een wat gedurfde keuze voor een modern nieuwbouw appartement. Hier zal een industriële keuken waarschijnlijk beter tot zijn recht komen. Een veilige optie is een modern model, aangezien deze behoorlijk neutraal zijn. Iets dat ook geldt voor de bijbehorende materialen, waar we hieronder verder op ingaan.
De materiaalkeuze en kleuren
De materialen sluiten uiteraard aan op de stijl van de keuken, maar ook hier heb je per keukenstijl behoorlijk wat keuzevrijheid. Neutrale materialen in natuurlijke kleuren zijn een slimme zet, aangezien deze warmte uitstralen en rust. Ze zijn tevens door de consument zelf makkelijk te combineren, waardoor de nieuwe bewoner er echt een eigen stempel op kan drukken. Je kunt hierbij denken aan een natuurstenen werkblad en houten kastfrontjes. Ook een lichte of witte basiskeuken is een goede optie, in combinatie met een wat meer opvallende achterwand en een robuust werkblad.
De apparatuur
Tenslotte is er nog de apparatuur en dit kan een belangrijke factor zijn voor de consument. Het speelt namelijk in op het inlevingsvermogen, waardoor iemand zich helemaal kan inbeelden om in de nieuwe keuken aan de slag te gaan. Het investeren in goede en moderne apparatuur is dus zeker de moeite waard, zoals een paar luxe extraatjes. Denk aan een dubbele oven, een inductiekookplaat met afzuiging, en een volledig geïntegreerde vaatwasser en koelkast. En vergeet hierbij niet om te kiezen voor apparaten die energiebesparend zijn.