Aanbouw veranda’s aanhoudend populair

Artikel delen

Steeds meer mensen willen zo veel mogelijk buiten leven. Een buitje of windje mag dit niet in de weg staan. Dat maakt een aanbouw veranda direct achter de woning onverminderd populair. Lees mee met de trends anno 2018 in aanbouw veranda’s.

Glazen schuifwandsysteem

Volgens Henk Jan Bijmolt van houthandel Gadero ontdekken steeds meer klanten een glazen schuifwandsysteem. Hij licht toe:”met een dergelijke schuifsysteem is men volledig flexibel. Of een volledige open overkapping of een dichte serre ruimte. Een dergelijke schuifbare glaswand plaatsen is wel een precisiewerkje. Deze bestaan uit 3 tot 6 verschuifbare glasplaten van circa 100 cm breed.”

Iets minder budget?

In de beginjaren van dit millennium zagen we veel antraciet aluminium terrasoverkappingen met echt glas. Aluminium is echter prijzig en sterieler dan hout. Echt glas is bovendien zwaar, houdt weinig licht tegen is eveneens prijzig.

Een populair alternatief vormen de lichtgewicht polycarbonaat kanaalplaten. Deze zijn verkrijgbaar in helder (60% zonwerend) en melkwit opaal (75% zonwerend). Laatstgenoemde is de trend vanwege de goed balans van doorschijnen en wering van de zon.

Naast onbehandeld blank Lariks Douglas hout in combinatie met de lichtgewicht polycarbonaatplaten zien we ook steeds meer overkappingen van wit, grijs en zwart gespoten hout. Hout is qua prijs en de natuurlijke uitstraling aantrekkelijk. Robuuste houten staanders in de kopmaat 150×150 mm is het meest gekozen. Tevens is het plaatsen van een houten veranda gemakkelijker dan aluminium. Voor tuinkamers waarbij de overkapping meer een onderdeel van de woning is, blijft aluminium en echt (dubbel) glas onverminderd populair.

Bekijk ook aanbouw veranda’s en montagevideo op de website van Gadero
https://gadero.nl/aanbouw-veranda/