Slimme strategie nodig voor bouwlogistiek bij renovaties

Artikel delen

Bij renovaties en mutaties komen 5 tot 10 onderaannemers naar de woning. Vaak, met even zoveel bestelbusjes. Leveranciers rijden dagelijks af en aan en vaak wordt er ook nog even snel afgehaald bij de groothandel. De buren storen zich aan de op de stoep geparkeerde busjes.

De bouwlogistieke kosten bedragen vaak meer dan 20% van de renovatiekosten. En, met al die ‘spoedjes’ gaan ook nog eens de nodig faalkosten en planningsproblemen gepaard. Kan dat niet slimmer en goedkoper? Welke bouwlogistieke lessen zijn er voor renovaties?

En, wat doen we als we vanaf 2025 niet meer welkom zijn met de diesel bestelbus? Wordt het allemaal elektrisch? Is het dan niet verstandiger om nu al na te denken over het stroomlijnen van de bouwlogistiek bij renovaties en mutaties met slimme informatietechnologie? Kun je het niet beter aan de professionals van de groothandel overlaten?

Deze vragen staan centraal op het seminar over bouwlogistiek. Deze wordt op woensdag 23 mei gehouden van 11.00 – 12.30 uur in de Renovatie Arena.

Sprekers zijn onder andere Walther Ploos van Amstel en Gerben Driest. Ploos van Amstel is lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is meer dan 25 jaar werkzaam als organisatieadviseur op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie. Bouwlogistiek is een van speerhaven punten.
Gerben Driest is projectmanager Leanworks bij Raab Kärcher. Hij maakt van dichtbij mee hoe aannemers en opdrachtgevers zijn gegroeid in het organiseren van het bouwlogistieke proces. De centrale vraag die hij zichzelf tijdens het seminar stelt, is hoe de groothandel betere bouwlogistiek mogelijk kan maken.

Info

Dag: woensdag 23 mei 2018
Tijd: 11.00 – 12.30 uur
Locatie: Renovatie Arena