Elkaar versterken in duurzaamheid

Artikel delen

Werken met materialen die gerecycled kunnen worden is voor DYKA eigenlijk al ‘business as usual’. Sales Engineer Hugo Lamper vertelt er meer over. “Duurzaam omgaan met onze omgeving vinden wij enorm belangrijk. Neem recycling als voorbeeld. Wij nemen ons PVC materiaal terug en verwerken dat in nieuwe producten.” Via Rayonmanager Hans Veldhuis van DYKA kwamen de eerste contacten met Nexteria. “We kunnen elkaar versterken, onze doelen op het gebied van duurzaamheid sluiten goed op elkaar aan.”

Niet alleen op het gebied van recycling, maar ook duurzaam omgaan met regenwater bleek een vraagstuk voor Nexteria. Hugo Lamper: “Iedereen ziet dat er tegenwoordig vaker heftige buien vallen. Bij industrieterreinen is er weinig groen waar het water kan weglopen naar de bodem. Het is van belang om juist daar te zoeken naar een oplossing hiervoor. Het gebouw moet droog blijven en de bodem gezond. “

Nexteria is op zoek naar praktische en duurzame oplossingen voor nieuwe utiliteitsgebouwen. Rayonmanager Hans Veldhuis helpt hen daarbij. “Als er een nieuw bedrijfspand komt denken wij mee in mogelijkheden voor riolering, hemelwaterafvoer, regenwaterhergebruik en het infiltreren van regenwater. Het opgevangen van regenwater kan weer gebruikt worden voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet. Mooie voorbeelden van duurzame oplossingen. En als het bedrijfspand bijvoorbeeld na 25 jaar wordt afgebroken, dan wordt nu al vastgelegd dat DYKA alle materialen retour neemt. Als alle leveranciers dat doen, dan wordt de grond schoon opgeleverd. Klaar voor een nieuwe bestemming.”

DYKA
www.dyka.nl