Maak de volgende stap samen met Rhino Products tijdens de IAA

Artikel delen

Rhino Products, fabrikant van bedrijfswagenaccessoires, is wederom aanwezig op de IAA Nutzfahrzeuge 2018 in Hannover. Met een sterke focus op voertuigopstappen.

“Step-Zone” tijdens IAA Nutzfahrzeuge

Over de jaren is IAA Nutzfahrzeugen een belangrijk internationaal platform geworden, om de laatste nieuwe ontwikkelingen en innovaties van Rhino Products te presenteren. Dit jaar zal er bijzondere aandacht zijn voor de voertuigopstappen met een speciaal ontworpen “Step-Zone” op de stand. Naast de SafeStep, TowStep and TowStep voertuigopstappen, zal de onderneming ook de innovatieve ImpactStep via een interactief display voor de eerste keer in Europa presenteren. Door middel van een simulatie van een botsing tegen een pilaar, wordt de beschermende werking van deze revolutionaire opstap tegen parkeer- en laad & losschade duidelijk.

Revolutionaire Connect+

Een andere grote aankondiging is Connect+, Rhino’s laatste nieuwe ontwikkeling voor de integratie van Original Equipment parkeersensoren in hun opstappen-gamma. Hedendaagse bedrijfswagens worden steeds meer uitgerust met complexe systemen op gebied van berijdersassistentie (Advanced Driver Assistance Systems – ADAS). Tot op heden zorgt dit voor complicaties bij het installeren van additionele accessoires zoals achteropstappen.

“Rhino Connect+ zorgt ervoor dat de Original Equipment achteruitrijsensoren naadloos integreren in de opstappen van Rhino Products. Deze oplossing is momenteel leverbaar voor de SafeStep™, TowStep™ en TowStep™ Duo en is geschikt voor alle meest verkochte bedrijfsvoertuigen en -modellen in Europa.

In het verleden was het een tijdsintensieve klus, tevens vaak gepaard met specialistische kennis en complete her-bekabeling, om een achter opstap te combineren met originele achteruitrijsensoren. Deze productinnovatie is gebaseerd op een eenvoudig “plug & play”-concept, dankzij een revolutionair nieuw ontwerp. Het bijgeleverde kabelsysteem draagt zorg voor een snelle en eenvoudige montage, waardoor geen additionele werkzaamheden nodig zijn.”

AVS Electrische opstappen

Verder zal er ook een interactief display voor elektrische AVS schuifdeur-opstappen geschikt voor passagiersvervoer aanwezig zijn. Het merk maakt sinds 2007 onderdeel uit van de groep. Dit gecombineerd met het Rhino assortiment aan dak- en laddertransport systemen en het spannende nieuws dat men een tweede fabriek gaan openen in Engeland, dan belooft er op de Rhino Products stand veel zien gedurende de IAA.

Uitbreiding in Europa

Rhino Products investeert continu om de voortgaande groei in Europa verder te ondersteunen. Zo zorgen ze ervoor dat ze niet alleen de beste producten leveren, maar tevens ook de beste mogelijke klantbeleving creëren. Alle Rhino producten worden in Engeland gefabriceerd waar men momenteel investeert in een tweede productiefaciliteit (opening begin 2019), die de productiecapaciteit meer dan verdrievoudigen zal. Voorts is er recent een filiaal met magazijn geopend in Gotenburg (Zweden) voor de Scandinavische markt en een filiaal in Krakau (Polen) die de Oost-Europese markt bedient. Een verdere investering in de Europese markt is de herlocatie van het Europese hoofdkantoor naar een nieuwe locatie met magazijn in Venlo (Nederland). Vanaf oktober 2018 zal dit gaan functioneren als primaire logistieke hub voor het Europese vaste land