Ideaal werken met al je snoerloze gereedschap

Artikel delen

Wanneer je met de LiHD-technologie de krachtigste accu’s in huis hebt voor je eigen ruime assortiment bouwgereedschap, dan kom je al vergaand tegemoet aan de wensen van de bouwsector voor snoerloze apparaten. “Want de markt gaat over op de accu, ook voor de zwaardere machines,” benadrukt Brand Manager Enno Riemersma van Metabo Nederland. We hebben accu-packs van 4.0, 5.5 en 8.0 ampère voor een prestatiebandbreedte van 400 tot liefst 3200 Watt. En dezelfde hoogwaardige accutechnologie wordt nu via het Cordless Alliance System (CAS) ook gebruikt door een tiental leveranciers van specialistische machines. Ideaal voor de bouw: één accu voor alles.”

Zekerheden van Metabo gelden als basis voor universeel accusysteem

Metabo biedt onder z’n eigen merk een kleine honderd accumachines voor de meest uiteenlopende bewerkingen, van boren/schroeven tot schuren, van slijpen tot polijsten en van afkorten tot cirkelzagen. Riemersma: “We zitten gemiddeld in de Nederlandse bouw inmiddels op zo’n 45% accumachines in verhouding tot snoermachines en dat percentage zal snel groeien. Wij staan op de Bouwbeurs van 4 t/m 8 februari in onze eigen stand met zo’n 98% accumachines. Simpelweg omdat je in 9 van de 10 situaties in de bouw met zo’n snoerloos stuk gereedschap uit de voeten kunt. Met de gangbare 5.5 ampère accu kun je de zwaarste haakse slijper moeiteloos gebruiken. Er is een 8 ampère accu voor de allerzwaarste machines of voor extra werktijd. Ja, wanneer je de hele dag continu met zo’n zware machine werkt, is een snoer nog praktischer. Maar bedenk dat snoerloos doorgaans makkelijker en veiliger werkt. Je hebt vandaag de dag geen zorgen met de drie-eenheid van Metabo: accumachine, accu-pack en lader, want de afstemming tussen die drie aspecten is belangrijk. Je moet snel en efficiënt ‘air-cooled’ kunnen laden, zonder energieverlies door warmteafgifte. Je moet ook lekker lang kunnen werken met die accu. En de machine moet voldoende prestaties en power leveren. Die drie-eenheid is dik in orde bij Metabo.”

Wensen van eindgebruiker

Riemersma wijst op de doorlopende innovatie binnen Metabo. “Wij zijn altijd bezig met vernieuwing, zonder dat we ons laten meeslepen door allerlei frivole gadgets. We maken praktische gereedschappen, geen gadgets die je van afstand kunt aanzetten. Maar als het een meerwaarde betekent voor de eindgebruiker, dan zullen wij een ontwikkeling zeker oppakken. Metabo staat doorlopend in contact met eindgebruikers over wat de wensen in de markt zijn. Die uitdagingen gaan wij vervolgens graag aan.”

Eén van die wensen uit de markt was hoge betrouwbaarheid van accusystemen. “Was er in het verleden nog wat scepsis over de kracht en levensduur van accu’s, die scepsis is een gepasseerd station. Onze accu-packs bewijzen hun kracht. Bovendien hebben wij als Metabo van oudsher ingezet op praktisch gebruik. Of je nu een oudere of nieuwe accu pakt, hij past op je Metabo-machine van oudere of jongere datum. Alles past op alles. Die uitwisselbaarheid is een belangrijk voordeel voor aannemers, vakspecialisten en zzp’ers.”

Let op CAS

Wat die uitwisselbaarheid betreft is de nieuwe stap naar het Cordless Alliance System (CAS) een welkome ontwikkeling voor iedere gebruiker. Riemersma: “Moest je voorheen in je bus nog diverse typen accu’s meenemen, voortaan kun je volstaan met accu’s waarop zichtbaar het CAS-logo staat. Tenminste, voor die machineproducenten die deel uitmaken van deze alliantie. Basis is ons betrouwbare en krachtige accusysteem dat wij als Metabo al 30 jaar hanteren. Er zijn nu merken die daar gebruik van (gaan) maken. Dan praat je over specialistische namen als Eibenstock, Starmix, Steinel, Rothenberger, Mafell, Collomix, Haaga, Rotamac en Eisenblätter. Deze toonaangevende merken van elektrisch gereedschap zijn actief op specifieke werkterreinen zoals werken in beton, hout, sanitair en vormen daarmee een aanvulling op de meer allround machines uit ons assortiment. We blijven allemaal onder onze eigen merken opereren. Maar voor de accu-packs en laders kan men gebruik maken van één type. Deze 100% uitwisselbaarheid zorgt voor gemak, voor kostenvoordelen en voor extra betrouwbaarheid tijdens je werk. Ontdek deze snoerloze vrijheid en ontdek de voordelen van de samenwerking tussen tien gereedschapsspecialisten.”

Zekerheid én gemak

In de stand van Metabo (12.C032) op de Bouwbeurs in Utrecht kan de bezoeker deze uitwisselbaarheid zelf proberen. “We hebben naast onze eigen gereedschappen ook machines vanuit die alliantie. We hebben met opzet ook wat oudere accus’en machines om te laten zien dat wij de ultieme uitwisselbaarheid bieden. Voordeel bij Metabo is dat wij ook nieuwe apparaten zonder accu-pack verkopen, want de accu’s heeft men vaak al in huis. Bovendien geldt bij ons een XXL-garantie van 3 jaar op onze machines. En op accu’s hebben we de unieke 3 jaar garantie. Zonder kleine lettertjes altijd 3 jaar onbeperkte garantie op uw Metabo accu! Bedrijfszekerheid én bedrijfsgemak. Het gaat bij Metabo hand in hand.”

Informatie: www.metabo.com