Sneller werker met de Weber Beamix Profielsteller

Artikel delen

De Profielsteller van Weber Beamix is speciaal ontwikkeld voor het snel en veilig stellen en optoppen van metselprofielen. Het is geschikt voor doorstrijk-, metsel- en voegwerk. Hoekprofielen, tussenprofielen en gekoppelde profielen kunnen met de Weber Beamix Profielsteller eenvoudig worden gesteld.

Met de Profielsteller heb je geen schoorlatten, klampen, houten vlaggetjes en ander houtwerk nodig. Het systeem is eenvoudig te installeren, waarna je het keer op keer kunt hergebruiken. Na het metselen aan de draad kan men het profiel eenvoudig wegkantelen, zodat de gevel vrij komt te liggen. Het doorstrijkwerk kan perfect worden uitgevoerd. Maar ook op voorhand bij het isoleren ligt de gevel volledig vrij, zodat men overal goed bij kan. Bij het optoppen van het profiel kan de timmerman snel, met behulp van een ingemetselde plug in de lintvoeg, zijn profiel optoppen. Hij heeft met dit nieuwe systeem ook maar één profiel nodig. Hetgeen een enorme besparing oplevert. Niet alleen in materiaal, maar ook in gesjouw van profielen over de steigers.

De voordelen op een rijtje:

 • Tijdsbesparing bij stellen en optoppen
 • Geldbesparing aanschaf profielen
 • Geen gleiprofiel nodig bij doorstrijkwerk
 • Profiel gemakkelijk weg te nemen en vormt daardoor geen belemmering bij:
  o Isoleren
  o Uitkrabben
  o Pointeren
 • Gemakkelijk optoppen in het lood stellen
 • Steiger kan volgens de norm op 10 cm van de gevel worden geplaatst
 • Systeem is grotendeels opnieuw bruikbaar.

Kijk de video ‘Profielsteller’ op:
YouTube/WeberBeamix