Het dunste verwarmingssysteem dat een heel huis duurzaam verwarmt

Artikel delen

Een van de eerste vragen bij renovatie – of het nu gaat om grootschalige woningbouw of een particuliere aanbouw – is tegenwoordig: hoe gaan we duurzaam verwarmen? Onterecht wordt er snel gekeken naar deelvervanging van het verouderde systeem, op basis van waterleidingen. Elektrische verwarming is al 30 jaar een bewezen alternatief, dat op korte en lange termijn aangetoond kosten bespaart ten opzichte van een warmtepomp. Bovendien is de aanleg ervan mogelijk binnen een dag, zonder hakken of breken – volledig verzorgd door Speedheat of als compleet installatiepakket voor de professional als Quickheat.

Speedheat Nederland is al 30 jaar internationaal toonaangevend op het gebied van elektrische vloer- en wandverwarming, met een eigen fabriek en producten die volledig in eigen beheer zijn ontwikkeld en continu worden doorontwikkeld naar de vraag in de markt. De huidige productenlijnen omvatten onder meer vloer-, wand- en plafondverwarming, infraroodpanelen en stekkerklare tapijtverwarming en spiegelverwarming. Alle producten kunnen een rol spelen bij een snelle, probleemloze renovatie. Om vervolgens een ongekend hoog warmtecomfort te bieden aan de gebruiker!

Met 1 mm dikte ideaal voor renovatie!

De producten van Speedheat zijn gebaseerd op een uniek, zelf ontwikkeld systeem van 1 mm dikte met 2 isolatiemantels van Tefzel® dat temperatuurbestendig is, niet veroudert en geen weekmakers bevat die kunnen worden aangetast door cement. Het is gefabriceerd volgens Internationale Veiligheidsnormen (IEC) en gegarandeerd veilig, zowel in onder meer keuken, badkamer als in nieuwbouw. Het systeem is toepasbaar als hoofd- of bijverwarming in bijna elke situatie. Het kan bovenop een bestaande tegelvloer worden gelegd; ideaal voor renovatie! Zeker omdat er sprake is van een minimale verhoging van de vloer van slechts mm’s inclusief de afwerklaag.

De verwarming kan bovendien worden geplaatst onder elke vloerbedekking.
* Keramische tegels, natuursteen of grindtegels
* Vinyl, linoleum of vast tapijt
* Laminaat, parket, etc.

Speedheat totaalconcept of Quickheat-floor

Speedheat Nederland verzorgt als enige leverancier in Nederland de volledige installatie van het systeem, bij zowel particulier als onderaannemer op grotere nieuwbouw- en renovatieprojecten. De vloer wordt keurig geëgaliseerd opgeleverd, klaar voor verdere afwerking. Voor installateurs en aannemers die zelf willen installeren is het merk Quickheat-Floor beschikbaar. Een zelfklevende mat van Quickheat Basic met duidelijke legvoorschriften en een Twincore draad, waardoor installatie zeer eenvoudig is. Het Twincore systeem is slechts 2 mm dun, wat nog altijd geen hakken en breken noodzakelijk maakt, zoals dat bij aanleg van andere systemen wel het geval is.

Energiezuinig en economisch

Onterecht loopt elektrische verwarming nogal eens tegen het vooroordeel aan dat het niet energiezuinig zou zijn. Met Speedheat en Quickheat-Floor verwarm je juist snel en efficiënt die ruimtes die extra warmte nodig hebben en waar je meer comfort wenst. Alle energie wordt zonder warmteverlies direct omgezet in aangename stralingswarmte. De touch-screen thermostaten zorgen voor een extra besparing omdat je daarmee efficiënt op bepaalde tijden de warmtevraag en de temperatuur kunt regelen. Bovendien kun je per ruimte verwarmen; ’s ochtends een uur de badkamer, daarna een uur de keuken en ’s avonds de woonkamer. Heel gemakkelijk en heel zuinig; je hebt je energieverbruik volledig in eigen hand.

Niet in maar op de vloer: veel efficiënter!

Of je nu kiest voor Speedheat of Quickheat-Floor: het systeem wordt aangelegd bovenop de afwerkvloer, direct onder de vloerbedekking. Deze manier van aanleggen in combinatie met het dunne systeem, zorgt voor een snelle opwarmtijd: het is in gecontroleerde omstandigheden aangetoond dat dit zelfs 15x sneller is dan watervloerverwarming! Hierdoor is de temperatuur (vloer of ruimte) ook veel nauwkeuriger te regelen, en dat per vertrek. Opnieuw leidt dit tot energiebesparing.

Duurzaam verwarmen zonder inleveren op warmtecomfort

Iedereen wil duurzaam (ver)bouwen; we willen echter niet inleveren op comfort. En waarom zou je ook? Met Speedheat of Quickheat-Floor kies je voor de meest duurzame manier van warmteafgifte: elektriciteit wordt direct omzet in aangename stralingswarmte; maximaal comfort. Kies je voor een combinatie met zonnepanelen of een andere duurzame energiebron, dan verwarm je dus maximaal duurzaam.

Duurzaam verbouwen hoeft helemaal niet duur te zijn!

Vervang je je radiatoren door Quickheat-Floor? De beleving van directe stralingswarmte is zo veel comfortabeler dat de thermostaat enkele graden lager kan. Bovendien is Quickheat-Floor niet aan veroudering onderhevig en hoeft het systeem niet vervangen te worden of onderhouden te worden. Standaard wordt 10 jaar garantie gegeven op Speedheat, 5 jaar fabrieksgarantie op Quickheat-Floor en 2 jaar op de meegeleverde thermostaten. Het is een investering die op korte en lange termijn voordeliger is dan investeren in de warmtepomp. Vraag de folder aan!

Meer info:
www.speedheat.nl