De nieuwe generatie vloerverwarming

Artikel delen

Uw huis verduurzamen wat betekent dat nou eigenlijk? Groen? Minder energie verbruiken? Het woord duurzaamheid of verduurzamen is in de loop der tijd een verzamelterm geworden. Een woord dat zoveel omvat dat de inhoud en de opties niet meer duidelijk zijn. En is een duurzame keuze vandaag ook wel een duurzame keuze voor de toekomst? Bij WARP Systems zijn ze duidelijk en transparant. Dus geen verzameltermen zonder inhoud maar: Toekomstbestendig. Toekomstbestendig, zodat er niet alleen nu maar ook gericht op de toekomst de beste oplossing wordt gecreëerd om een huis te verwarmen en koelen.

Koelen wordt steeds belangrijker

Dat wij Nederlanders tijdens de koude dagen graag comfortabel warm hebben, dat hoeven wij niemand te vertellen natuurlijk. Zeker nu steeds meer mensen hun huis beter hebben geïsoleerd blijft de warmte langer binnen. En in combinatie met watergedragen laagtemperatuur vloer-, wand- of plafondverwarming (LTV) bespaar je nog meer op je energierekening.

Maar hoe zit het met de warme zomers? In 19 jaar tijd zijn er al bijna net zoveel hittegolven geweest dan in de gehele 20ste eeuw. Hittegolven zullen in Nederland steeds vaker en langer voorkomen. Maar hoe krijgen we dan de warmte uit onze goed geïsoleerde woningen? Voor veel mensen is een airco de oplossing, maar deze zijn alles behalve toekomstbestendig. Ze verbruiken veel energie en maken het buiten nog warmer. Gelukkig is er een oplossing die in elk seizoen comfort geeft: watergedragen vloer-, wand- en/of plafondverwarming van WARP Systems.

Nieuwe generatie vloerverwarming

De watergedragen vloer-, wand- en plafondverwarmingssystemen van WARP Systems zijn de nieuwe generatie laagtemperatuur verwarming. Deze systemen dragen bij aan het toekomstbeeld waarbij woningen van het gas af zullen moeten. Er is keuze uit twee systemen: een natbouw- en een droogbouwsysteem. De systemen hebben een minimale opbouwhoogte van 15 mm, waardoor deze geschikt zijn voor zowel renovatie als nieuwbouw. Zelfs met een houten ondervloer is het mogelijk om radiatoren uit huis te laten verdwijnen, want beide systemen zijn geschikt als hoofdverwarming. Nieuw is ook de snelheid waarop het systeem reageert: veel sneller dan de traditionele systemen die dieper onder de afwerkvloer liggen. Waar voorheen dag en nacht de vloerverwarming aanstond door de langzame opwarmtijd duurt dit bij WARP Systems ongeveer 30-45 minuten. Verder zijn de systemen licht in gewicht en is het natbouwsysteem SpeeTile afval loos te installeren door ons unieke klik-breek-schuif systeem. De watergedragen systemen kunnen perfect worden aangesloten op o.a. een warmtepomp of Cv-ketel.

WARP Systems
www.warp-systems.nl