‘Hoe borg ik de brandveiligheid van mijn gebouw?’

Artikel delen

Tijdens de studiedag ‘Hoe borg ik de brandveiligheid van mijn gebouw’ van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is de nieuwste uitgave ‘De essentiële bouwkundige controlepunten’ 2020 gepresenteerd. Nieuw in deze editie is het hoofdstuk brandveiligheid waarin brandwerendheid, brandgedrag en rookwerendheid worden toegelicht. Deze onderwerpen zijn altijd van belang voor bouwkundige brandveiligheid en staan nu in het eerste hoofdstuk. Hierdoor zijn de hoofdstukken over de producten meer gefocust op dat specifieke product.

Overhandiging van links naar rechts Joric Witlox, Kami Jawedani en BBN-directeur Leo Oosterveen

‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ is een uitgave van BBN en is samen met Brandweer Nederland, Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland gemaakt. Het eerste exemplaar is tijdens de BBN-studiedag op 21 november jl. uitgereikt aan Kami Jawedani van Veiligheidsregio Haaglanden en Joric Witlox, voorzitter BBN. De uitgave helpt bij het controleren van de brandveiligheid van gebouwen en is bestemd voor iedereen die belang heeft bij een brandveilig gebouw zoals gebouweigenaren, gebruikers, huurders, architecten, adviseurs, risicobeheersingsmedewerkers, Bouw & Woningtoezicht en toeleveranciers, verzekeraars en makelaars.

Alhoewel de uitgave een uitvoerige bijdrage levert aan het brandveiliger maken van gebouwen, geeft het geen antwoord op alle vragen die er zijn op het gebied van bouwkundige brandveiligheid. Ook is er sprake van continue kennisontwikkeling, ook bij BBN-leden. Bij specifieke vragen kan men daarom contact opnemen met BBN-leden. De ledenlijst is terug te vinden achterop de uitgave en op bbn.nu. BBN geeft ook een- of tweedaagse verdiepende trainingen Essentiele Bouwkundige Controlepunten. Het blijkt dat bespreking van de uitgave en ervaringsuitwisseling leidt tot het nog beter in de praktijk brengen van het brandveiliger maken van gebouwen. De cursusdata zijn te vinden op de BBN-website en deze kunnen ook in-house gegeven worden.

De uitgave ‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2020 is te downloaden van www.bbn.nu. Via deze website zijn ook gedrukte exemplaren te bestellen.

 

BBN
De vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is dé deskundige op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel ‘passieve brandveiligheid’ genoemd. De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen.