Robuuste luchtdichte dakdoorvoer manchetten van Celdex

Artikel delen

Energiezuinig bouwen begint met een goed isolerende en luchtdichte gebouwschil. Wanden en daken dienen daarvoor goed te worden uitgedetailleerd. Met name het dak kent diverse kritische details, zoals de aansluitingen van nok, dakelementen onderling, op wanden en vloeren en op muurplaat. Ook de openingen voor dakramen, dakkapellen en doorvoeren vragen aandacht. Speciaal voor de dakdoorvoer heeft Celdex de Airseal Dakdoorvoer Manchet ontwikkeld.

Dit is een manchet die te gebruiken is voor meerdere buisdiameters in verschillende dakhellingen, voor enkele of meervoudige doorvoeren. De afdichtingsmanchet voldoet aan de hoogste luchtdichtheidseisen voor energiezuinig bouwen. De Airseal Dakdoorvoer Manchet bestaat uit een zacht en elastisch Airseal Soft Manchet, die wordt afgedekt met een stalen volgplaat. Deze robuuste plaat zorgt daarnaast voor een betrouwbare luchtdichte aansluiting naar het dakvlak.

Celdex gaat verder dan alleen de ontwikkeling en productie van luchtdichtingsproducten. Binnen het concept Dichtgarant heeft het ook voor de overige dakdetails slimme oplossingen te bieden. Met Dichtgarant biedt het een totaalaanpak voor luchtdicht bouwen, waarin advisering, training en begeleiding zijn geïntegreerd. Drie accountmanagers en een productmanager Luchtdicht Bouwen zetten zich dagelijks in om de aannemerij, bouwbedrijven en de toeleverende industrie optimaal te ondersteunen. De resultaten van de verwerking van de producten worden door middel van STA software vastgelegd. Luchtdicht bouwen met Celdex Dichtgarant sluit zo naadloos aan op uw kwaliteitsborgingssysteem.

Binnen het concept heeft Celdex toegewerkt naar een Dichtgarant Detailboek, waarin niet alleen de ontwikkelingen, bottlenecks en oplossingen voor luchtdicht bouwen worden gedeeld, maar ook meer dan 50 standaarddetailleringen zijn opgenomen.

Celdex
celdex.nl