Duurzame reparaties voor wegen

Artikel delen

Gaten en scheuren in de weg zijn niet alleen een grote ergernis voor veel weggebruikers. Ze vormen ook potentieel gevaar voor het verkeer. Wegbeheerders spannen zich daarom dagelijks in om de schade aan wegen snel te herstellen.

 

Beschadigingen repareren aan de betonlaag en het asfalt of een putrenovatie uitvoeren kan eenvoudig gedaan worden met speciaal ontwikkelde reparatiemortels. Hiervoor heeft Triflex mortels ontwikkeld die snel te verwerken zijn. Belangrijke eigenschappen die de mortels bevatten zijn de zeer slijtvastheid en goede hechting op de meest voorkomende ondergrond. Bovendien zijn ze blijvend flexibel, waardoor de mortels tot op zekere hoogte de werking van bepaalde ondergronden opvangen. Ook reflectoren, biggenruggen, drempels kunnen hiermee vastgezet worden.

Speciaal voor reparaties aan asfalt is Triflex Asphalt Repro ontwikkeld. Dit betreft een koud toepasbare gietmortel voor duurzame reparaties aan wegen, straten en industrieterreinen. Met deze reparatiemortel blijft het herstelde stuk asfalt jaren goed, waardoor nieuwe reparatiekosten en oponthoud door wegwerkzaamheden worden voorkomen. Voor reparaties van beton- en cementconstructies is Triflex Cryl RS 240 te gebruiken, een tweecomponentenmortel op basis van PMMA.

Triflex Cryl R 238 is een snelhardend product dat zeer geschikt is om sensoren, detectielussen, reflectoren en wegdekelementen te bevestigen. Triflex Cryl R 238 is een flexibele mortel met een lage viscositeit en derhalve meer geschikt in situaties waarin een product ‘gesteld’ moet worden of een voeg wat breder is.

Triflex
www.triflex.nl