“Het antwoord op de eeuwige strijd tegen houtrot”

Artikel delen

Nooit meer een volledig kozijn vervangen dankzij Durodeen. De speciale kunststof van Innodeen wordt ingezet om houtrot in kozijnen te repareren. Om het DTS Reflex systeem breder in de markt te zetten, ging Innodeen de samenwerking aan met Polyfilla PRO. Erik Verboom, commercieel manager Polyfilla PRO benadrukt: “Durodeen is het antwoord op de eeuwige strijd tegen houtrot.”

Houtrot op een kozijn

Alleen de meest kwetsbare delen van het kozijn worden vervangen

Houtschade in kozijnen wordt met Durodeen op duurzame wijze herstelt. De weersbestendige en overschilderbare kunststof is vormvast en neemt geen vocht op. Hierdoor wordt de levensduur van het kozijn aanzienlijk verlengd en nieuwe houtrot voorkomen. Verboom voegt eraan toe: “Durodeen brengt ons naar een hoger niveau van houtrotreparatie, waardoor in veel gevallen het verwijderen van oude kozijnen tot het verleden behoort. Innodeen kan elke vorm en maat maken, waardoor we altijd een passende reparatieoplossing hebben.”

Garantiekozijnen

Kozijn herstellen

De Polyfilla PRO Durodeen inzetstukken worden verlijmd in het kozijn.

Om Durodeen op grote schaal toe te passen bij woningbouwprojecten hebben Innodeen en Polyfilla PRO in samenwerking met Sikkens het Sikkens Garantiekozijn ontwikkeld. Vooraf brengt een onafhankelijke inspectie het project in kaart. Verboom legt uit: “Alleen de meest kwetsbare delen van de kozijnen worden vervangen. Dat brengt een enorme kostenbesparing met zich mee omdat in veel gevallen niet alle kozijnen volledig vervangen hoeven te worden.” De uitvoering wordt door gecertificeerde onderhoudsbedrijven gedaan en gecontroleerd door KIWA. Zo kan 30 jaar AkzoNobel-garantie worden afgegeven.

Voor kleinschaligere projecten of schilders die de garantiekozijnen willen toepassen bij individuele woningen, is er het Polyfilla PRO Plus kozijn. Hierbij krijgen schilders begeleiding vanuit Polyfilla PRO om de systematiek van het plaatsen van Durodeen in de vingers te krijgen. Dit geeft ook efficiëntie en snelheid in de verwerking. Na afloop ontvangen de schilders een certificaat. “En het mooie is, aan de buitenkant zie je er niks van. Maar de klant krijgt wel 10 jaar garantie en het kost de helft van een nieuw kozijn,” vult Verboom aan.

Duurzame oplossing

Schilder vervangt deel kozijn

Schilders ontvangen begeleiding en scholing vanuit Polyfilla PRO.

Naast de economische voordelen heeft het product ook een lage milieubelasting. “Durodeen heeft een constante kwaliteit. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardhout, dat niet alleen een behoorlijke ecologische voetafdruk heeft maar ook kwaliteitsvariaties kent. Daarnaast is Durodeen ook recyclebaar. We verwachten dat tot wel 95% aan waardevolle grondstoffen bespaard blijven hierdoor. En dankzij het duurzame en onderhoudsvrije materiaal gaan de kozijnen tot wel 30 jaar langer mee. “Er kan echt een grote milieuslag gemaakt worden. Want in 9 van de 10 gevallen hoeft maar een kwart van het kozijn vervangen te worden.”

Succesverhaal

Een mooi voorbeeld van het succes van Durodeen is een renovatieproject in Den Haag voor woningcorporatie Haag Wonen. “We hebben onlangs een groot project afgerond met Van der Weide Vastgoed, waarbij we de kozijnen van 164 woningen hebben aangepakt. Alleen de aangetaste delen zijn vervangen, dat waren vaak de onderdorpels en onderste hoekverbindingen. Dit leverde een kostenbesparing van 50% op onderhoudskosten op. Deze maand beginnen we aan het vervolg van dit project, wat aantoont dat de vraag naar duurzame kozijnreparaties groeit,” besluit Verboom trots.

Aangepaste kozijn

Na de afwerking met Polyfilla PRO en Durodeen gaat het kozijn weer jaren mee.

Innodeen
www.innodeen.nl