ERA Contour gecertificeerd als aanbieder NOM-renovatie

Artikel delen

ERA Contour is gecertificeerd als aanbieder van nul-op-de-meter-renovatie. Op 28 januari 2020 kreeg Jurgen Weerdenburg, directeur van TBI-onderneming ERA Contour, het NOM-keurcertificaat officieel overhandigd van Ivo Opstelten, directeur van innovatieplatform Stroomversnelling. De ontwikkelende bouwer verduurzaamt inmiddels ook al bijna 300 woningen naar nul-op-de-meter.

Jurgen Weerdenburg ontvangt het NOM-keurcertificaat uit handen van Ivo Opstelten. Van links naar rechts: Simon Verduijn (Stroomversnelling), Ivo Opstelten (Stroomversnelling), Jurgen Weerdenburg (ERA Contour) en Ahmed Assad (ERA Contour). Foto: Paul van der Blom.

Met de NOM-keur is ERA Contour officieel gecertificeerd om gebouwen te ontwikkelen naar nul-op-de-meter, inclusief de kwaliteitswaarborging die een woningcorporatie nodig heeft voor de energieprestatievergoeding. Opstelten: “We hebben NOM-keur ontwikkeld om bouwers uit te dagen met een integraal bouwconcept te komen, omkleed met harde garanties op de belangrijkste woningprestaties, wat corporaties zekerheid biedt over de kwaliteit, prestaties en een gezonde business case. Het concept van ERA Contour voldoet hier nu aan.”

Al bijna 300 NOM-woningen

In opdracht van verschillende woningcorporaties verduurzaamt ERA Contour op dit moment al bijna 300 woningen naar nul-op-de-meter. Weerdenburg: “In Zoetermeer zijn we net gestart met een opgave om 214 woningen naar NOM aan te passen. Daarnaast leveren we in Schiedam binnenkort al de eerste paar van nog eens 80 woningen op, die we hebben verduurzaamd naar NOM. Dit certificaat is een mooie erkenning voor het werk dat we doen en het laat opdrachtgevers zien dat ERA Contour in staat is om ook hun woningen naar nul-op-de-meter aan te passen.”

NOM-keur

NOM-keur is een keurmerk dat wordt afgegeven op een technisch bouwconcept dat een aangenaam en gezond binnenklimaat combineert met een zeer laag energieverbruik, en ook nog eens aardgasvrij. Innovatieplatform Stroomversnelling ontwikkelde het keurmerk samen met marktpartijen. “Bij het nul-op-de-meterconcept is het principe dat investeringen om een huis energiezuinig of energieneutraal te maken, gefinancierd kunnen worden uit de besparing van de energielasten op langere termijn. Deze wijze van financieren staat of valt met de waarmaken van de beloftes van de bouwer op het gebied van energieprestaties. De NOM-keur geeft gebouweigenaren garantie op die prestatie na oplevering”, aldus Opstelten. Een bouwconcept dat de NOM-keur heeft, maakt gebruik van goede isolatie, slimme ventilatie en duurzame energievoorziening. Ook opwekking van de energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen, valt onder het keurmerk.