Jubileumeditie Dutch Green Building Week: Made in Holland

Artikel delen

De tiende editie van de Dutch Green Building Week vindt plaats van 21 tot en met 25 september 2020. #MadeinHolland is het thema van de week, waarmee Dutch Green Building Council (DGBC) Nederland internationaal op de kaart zal zetten.

In verband met de coronacrisis wordt deze jubileumeditie gedeeltelijk online georganiseerd en gekoppeld aan de (online) activiteiten van de World Green Building Week. Onder #ActOnClimate worden gezamenlijk de krachten gebundeld en staan de uitdagingen om de mondiale klimaatverandering aan te pakken centraal. De week biedt talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken. Juist nu.

Organisaties kunnen zich op allerlei manieren verbinden aan de Dutch Green Building Week. De week biedt meer dan voldoende ruimte om goede voorbeelden te delen met een nationaal en internationaal podium via webinars, talkshows, kleinschalige bijeenkomsten en netwerkmomenten.

Annemarie van Doorn, directeur van DGBC, noemt deze jubileumeditie een van de meest noodzakelijke uit de geschiedenis. ‘’We zijn een tijd ingegaan waarin we ons veel meer bewust worden van wat de impact is van menselijk handelen op onze planeet. We kunnen onze ogen hier niet meer voor sluiten. Waar we nu samen strijden tegen het COVID-19-virus, doen wij een oproep om ook in internationaal verband samen te strijden tegen klimaatverandering. We geloven hierin en we kunnen het. Met onze partners, de markt en overheden hebben we ongelooflijk veel kennis in huis. We hebben de afgelopen jaren al grote stappen gezet om de klimaatdoelstellingen te behalen, hier gaan we in de hoogste versnelling mee door en dat willen we laten zien!”