fbpx

Impregneren van muren

Artikel delen

Om de buiten- en binnenmuren van uw woning te beschermen tegen indringend vocht, is het een goed idee om de muren te impregneren. Muren kunnen namelijk in aanraking met vocht komen door regen, sneeuw, hagel en wind. Water verdampt wel, maar de zouten die in water zitten blijven in de muur achter. Zout trekt vocht aan en houdt ook vocht vast. Hierdoor kunnen na verloop van tijd zoutkristallen in muren ontstaan. Door zoutkristallen kan schade ontstaan aan muren door bijvoorbeeld vorst.

Doorslaand vocht

Vooral buitenmuren die niet meer in een heel goede conditie verkeren, kunnen last krijgen van doorslaand vocht. Bij doorslaand vocht tast het vocht de buitenmuren aan. Doorslaand vocht is onder andere te herkennen aan algengroei, waardoor de buitenmuur groen uitslaat. Wanneer op binnenmuren sprake is van doorslaand vocht, is dit te merken aan een muffe geur in huis. Bovendien laten ook in dit geval behang en stukwerk los. Doorslaand vocht is niet aan de grond gebonden. Een muur impregneren kan doorslaand vocht oplossen.

Regelmatig ventileren en luchten is belangrijk

Het is heel belangrijk om in huis goed aan de ventilatie te denken. Zo zit er bijvoorbeeld in adem van de personen in huis of huisdieren die aanwezig zijn, veel vocht. Denk bijvoorbeeld ook aan kookluchten, rookdampen, vocht uit de badkamer en natte kleding. Om te voorkomen dat alle vocht dat in uw ontstaat in de muren trekt, is het erg belangrijk om goed te ventileren en regelmatig te luchten.

Heeft u last van vocht in de muren?

Denkt u dat u last van vocht heeft in de muren, of weet u dit zeker? Dan is het tijd om uw muren te laten impregneren. Wacht hier niet te lang mee, want hoe langer u wacht, hoe erger het probleem kan worden.

Wie kan uw muren impregneren?

Reconex heeft al ruim 25 jaar ervaring met onder andere vochtbestrijding. Het bedrijf is aanbieder van verschillende middelen waarmee muren kunnen worden geïmpregneerd. Daarnaast heeft het door de jaren heen landelijk een groot netwerk opgebouwd. Dit netwerk bestaat uit allerlei vakspecialisten. Bent u in uw omgeving op zoek naar iemand die uw muur kan impregneren? Maar weet u niet wie u hiervoor het beste kunt inschakelen? Met de kennis en ervaring van Reconex kan het bedrijf helpen bij het kiezen van het juiste bedrijf.

Voor hulp en advies mag u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wilt u liever zelf uw muur impregneren? Bekijk dan eens ons uitgebreide assortiment aan impregneermiddelen.