Flexibel modulair steigersysteem voor optimale veiligheid en snelheid

Artikel delen

PERI UP Flex is een uniek modulair steigersysteem, zeer breed inzetbaar voor een groot aantal toepassingen op de bouwplaats. De flexibiliteit van het systeem – met weinig maar wel flexibel te combineren componenten – maakt bijna alle aanpassingen aan plaatselijke omstandigheden mogelijk. Bovendien voldoet deze steiger aan de hoogste eisen voor de arbeidsveiligheid in werkzones. Allemaal redenen waarom PERI UP Flex óók uitermate geschikt is als gevelsteiger bij renovaties van grote gebouwen of bij nieuwbouw.

De verbindingen tussen de liggers onderling en de staanders en de liggers geven dezelfde flexibiliteit als een steiger met buizen en koppelingen, maar dan met de snelheid van een systeemsteiger. Met PERI UP Flex kunnen ook eenvoudig ronde structuren van steigers worden voorzien, zoals kerken of industriële tanks. De rozet van de staander maakt koppelingen tot 45° mogelijk en de knopen met intervallen van 50 cm maken eveneens koppelingen in alle richtingen mogelijk. De flexibele metrische roosterdimensies maken alle soorten oplossingen haalbaar, waarbij de vloer volledig dicht te leggen is. Dat voorkomt struikelgevaar.

Niet alleen de stalen zelfvergrendelende roostervloeren, waarbij het geperforeerde oppervlak voor antislip zorgt, dragen bij aan een verhoogde veiligheid. Ook het PERI UP Gravity Lock draagt bij aan een snelle en vooral veilige montage. Veiligheid staat voorop bij alle systemen van PERI. Vandaar ook de toepassing van de unieke rechthoekige kokerprofielen. De liggers kunnen zo niet rollen, zijn sterker én je kunt er makkelijk op doorbouwen, wat een groot voordeel is. PERI UP Flex voldoet aan de eisen van de Europese normen EN 12810 en EN 12811.

PERI biedt door het optimaal inzetten van kennis, ervaring én materiaal altijd een klantspecifieke maatwerkoplossing. Daarbij is de enorme compatibiliteit van alle PERI-systemen een groot voordeel.

PERI BeNeLux B.V.
www.peri.nl