“Meerwaarde van onze steigersystemen zelf in proces en kosten ervaren”

Artikel delen

Layher pronkt graag met de grote steigerprojecten die het internationale bedrijf overal ter wereld heeft verzorgd. Van kathedralen tot stations, van Rijksmuseum in Amsterdam tot trappenkunstwerk in Rotterdam. Sales manager Ad van Meer van Layher Benelux: “Specialistische steigerbouwers en grote aannemers kennen onze producten en service. We gaan onze expertise nu ook extra toegankelijk maken voor het MKB (aannemers)bedrijf. Omdat wij denken dat deze bedrijven praktischer, sneller en veiliger kunnen werken met hoogwaardige systemen en daarmee geld kunnen besparen. Wij gaan dat met een speciaal aanbod c.q. pakket voor het MKB-bedrijf onderstrepen, want het is logisch dat men het vooral zelf wil ervaren om die voordelen te ontdekken.”

Directeur Hans Pluimes spreekt zelfs van geld verdienen op het moment dat een bouwer in een halve dag een steiger opbouwt in plaats van een hele dag. “We bieden ook een nieuwe modulaire Light weight lijn steigers die enerzijds 10-15% lichter van gewicht en daarmee arbeidsvriendelijker is en anderzijds beter en sterker door het gebruik van hoge sterktestaal in een dunnere wanddikte. Dit systeem zorgt voor een hogere productiviteit, tot 12% meer laden en lagere transportkosten. Of neem de mogelijkheid uw steigermaterieel in uw bedrijfskleuren te laten spuiten, zodat het veel minder makkelijk wordt verwisseld op een gezamenlijke bouwplaats of wordt gestolen. We zijn als Layher niet de goedkoopste met onze kwaliteitsproducten, maar wij zorgen ervoor dat een investering zichzelf snel terugverdient. Dat kunnen wij zeggen, maar we weten dat aannemers dit zelf willen ondervinden. Die uitnodiging staat nu wij ons expliciet gaan richten op het MKB-bedrijf, compleet met alle mogelijkheden voor koop, huurkoop of huur.”

Systemen én team

Pluimes laat er direct op volgen dat het niet alleen gaat om producten/systemen en investeringen, maar juist ook om de service van het 42 man sterke team van Layher Benelux. “Steigerwerk is nooit rechttoe rechtaan. Ook niet bij een blokje woningen. Er zit altijd wel een uitbouw, balkon of erker in het plan of er staat iets in de weg. Wij bieden vanuit ons technisch bureau persoonlijke advisering en berekeningen, alsmede een software tekenprogramma waarmee men zelf kan gaan tekenen. Indien nodig komt er iemand van ons langs, zodat men snel aan de slag kan. Er is alle gewenste en benodigde assistentie.”

Ad van Meer haakt in: “Je kunt een hoop materieel voor de deur neerkwakken bij een bedrijf, maar dat is niet onze stijl. Wij willen dichtbij bouwbedrijven en steigerbouwers staan en hen wegwijs maken als dat nodig is. Niet voor niets bieden wij in ons vernieuwde pand met overzichtelijke showroom in Raamsdonkveer diverse trainingen aan, van een eendaagse cursus zodat de bouwplaats medewerker praktisch uit de voeten kan met een steiger tot 14 meter hoogte tot en met vierdaagse opleidingen voor een erkend certificaat als steigermonteur. Daarmee haal je als bedrijf niet alleen een stuk veiligheid binnen, maar ook een stuk efficiency.”

Grote voorraad aan steigermateriaal in Raamdonksveer.

Hoogwaardig

Basis in de kracht van Layher voor kleine tot grote bedrijven zijn de hoogwaardige steigersystemen. Ad van Meer: “Onze producten komen uit Duitsland. Ze zijn snel te leveren. Wij hebben het meeste op voorraad. Mede dankzij de voortdurende innovatie bieden wij binnen Nederland het breedste assortiment. Inclusief specifieke oplossingen voor de Nederlandse markt, zoals een tot 80 cm uitschuifbare metselsteiger omdat er steeds dikkere isolatiepakketten in spouwmuren komen en de breedte van de muur toeneemt. Die innovaties zijn altijd vanuit de gedachte opgezet dat alles op elkaar moet passen en simpel, snel en veilig te (de)monteren moet zijn. We hebben verschillende generaties steigersystemen, maar een voetstuk uit de eerste serie past op het laatste nieuw systeem. Zo behoudt het materieel zijn waarde. De aannemer ziet zijn investering niet verdampen.”

Overzichtelijke showroom en goed geëquipeerd trainingscentrum.

Partner

Hans Pluimes: “Je ziet bouwers nog veel tijd steken in steigers met pijpen en koppelingen. Als dat prima werkt, ben ik de laatste die zegt dat je moet overstappen op onze Allround systemen. Maar een halve dag tijd besparen is geld. Bedrijven moeten ons familiebedrijf als nuttige partner ervaren. Dat is de meerwaarde van Layher. Niet als leverancier die een paar procent duurder is dan een concurrent. Wij hebben bedrijven vanwege het prijsvoordeel bij ons zien vertrekken, maar na verloop van tijd zien terugkeren omdat zij te hoge verwachtingspatronen van die concurrenten hadden en omdat onze service rondom het product het verschil maakt. Met zaken als advies, betrouwbaarheid, snelheid van leveren, voorraad en huur/koopopties.”

Aard van bedrijf

De ‘nieuwe doelgroep’ MKB-bedrijven mag hoge verwachtingspatronen van Layher hebben, benadrukt Ad van Meer, die al 23 jaar bij het bedrijf werkt en zodanig bij de ingang zit dat hij klanten ziet binnenkomen en meteen eventuele vragen kan beantwoorden.

“Dat is de aard van ons bedrijf. Ook om een hapje in de kantine mee te eten als bedrijven hier een kijkje komen nemen om te zien wat wij voor hen kunnen betekenen. Voor elke opgave is er een oplossing. Die oplossing brengen wij binnen ‘steigerbereik’. Ook voor dat MKB-bedrijf.”

Informatie: www.layher.nl