Project in beeld

Actueel
Artikel delen

Goede Doelen Loterijen in meest duurzaam gerenoveerde pand

De Goede Doelen Loterijen is gehuisvest in het meest duurzaam gerenoveerde pand van Nederland, met het BREEAM-certificaat Outstanding. Een custom made tourniquetdeur van Boon Edam geeft de bezoeker toegang tot het bijzondere gebouw. Cees Zuidervaart van Benthem Crouwel Architects was als bouwkundig projectleider nauw betrokken bij de totstandkoming van het bijzondere gebouw: “Op het moment dat ik hier zelf naar binnenloop, heb ik altijd nog het wauw-gevoel.”

De Goede Doelen Loterijen waren voorheen gehuisvest in verschillende panden aan de Van Eeghenstraat, met uitkijk op het Amsterdamse Vondelpark. Voor de ruim 600 medewerkers van de loterijen werd dit echter te klein. Dus werd er gezocht naar een pand om te vernieuwbouwen, op loopafstand van een station en binnen de Ring. Op de hoek van de Prinses Irenestraat en de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid werd een nieuw onderkomen gevonden dat aan deze eisen van de organisatie voldeed. Rondom het casco van een leegstaand en verwaarloosd gebouw is een geheel nieuw kantoorpand ontworpen door Saartje van der Made van Benthem Crouwel Architects. Het resultaat is het meest duurzaam gerenoveerde pand van Nederland, met het BREEAM-certificaat Outstanding.

Ontdek meer over dit project in de case study. Hierin leest u hoe het gebouwontwerp tot stand is gekomen, wat de visie van Benthem Crouwel Architects achter het entreegebied is en hoe de eisen op het gebied van functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek met elkaar zijn gecombineerd. Download deze case study hier: https://hubs.ly/H0z3L7d0

BouwTotaal

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief