Innovaties in gevelafdichting

Artikel delen

Optimale resultaten kunnen eenvoudig worden bereikt wanneer alle afdichtingslagen zo zijn ontwikkeld dat ze samenwerken. Dit is precies de reden waarom illbruck het i3-systeem voor kozijn en gevel heeft ontwikkeld.

Het i3-systeem is een modulair systeem met componenten voor elk van de drie afdichtingslagen (binnen, midden en buiten) in een constructie. Om het i3-systeem zo gemakkelijk én efficient mogelijk te houden, werkt het bedrijf voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor de beste luchtdichte resultaten.
Een van de innovaties is de TP700 illmod EcoTech: een geïmpregneerd, voorgecomprimeerd schuimband met de nieuwe gepatenteerde ‘Linerless’ technologie, dus zonder schutfolie. Hierdoor is het band sneller aan te brengen en is er minder plastic afval op de bouwplaats. Dit product wordt aanbevolen voor verschillende typen voegen, waaronder (bewegings)voegen in gevel- en kozijntoepassingen.
Een andere innovatie is de TN119 Muurplaatband. Dit is een PE-band met LDPE glijfolie-toplaag en is tevens voorzien van een eenzijdige lijmlaag. De TN119 is eenvoudig toe te passen vóór plaatsing van het dak als een niet-zichtbare luchtdichting tussen een muurplaat-dakelement of toepassing ter plaatse van nokgording-dakelement.

Illbruck
www.illbruck.com