fbpx

Luchtdicht Depot Boijmans Van Beuningen

Artikel delen

Het 40 meter hoge Depot Boijmans Van Beuningen is een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV en staat pal naast het Museum Boijmans Van Beuningen. Het spiegelende gebouw is 15.000 m2 groot en telt zes verdiepingen. CPG Nederland heeft tijdens de werkzaamheden, in samenwerking met FRENK Afdichtingen B.V., advies gegeven over diverse afdichtingen aan de gevel van het Depot Boijmans Van Beuningen.

Het depot is gebouwd door BAM en is het eerste ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie (151.000 kunstobjecten ter waarde van circa 8 miljard euro!) zonder tussenkomst van een conservator. In het depot komen vier professionele restauratieateliers, twee filmcabines, een filmzaal en een educatieve ruimte. Op het dak (met een daktuin en restaurant) worden 75 berkenbomen geplaatst. Het gloednieuwe depot opent naar verwachting in september 2021 de deuren voor het publiek.

Luchtdichtheid

CPG Nederland heeft tijdens de werkzaamheden, in samenwerking met FRENK Afdichtingen B.V., advies gegeven over diverse afdichtingen aan de gevel van het Depot Boijmans Van Beuningen. Tijdens deze afdichtingswerkzaamheden is gebruik gemaakt van diverse illbruck-oplossingen, zodat de luchtvochtigheid en temperatuur stabiel kunnen worden gehouden in het gebouw. Klimaatbeheersing is een belangrijk aandachtspunt voor een museum dat zijn collectie wil delen met het publiek.
De stalen vinnen aan de gevel van het gebouw zijn afgekit met SP525 Geveldilatatiekit (in de kleur lichtgrijs). Verder is de SP525 Geveldilatiekit (wit) ook gebruikt voor het esthetisch afwerken van de lasnaden. Voor het vullen van de consoles is gebruik gemaakt van de FM350 Perfect Foam. De SP925 Afdichtingscoating is gebruikt om aansluitingen en oppervlakken in de gevel en de consoles lucht- en waterdicht af te werken.

De SP925 Afdichtingscoating is gebruikt om aansluitingen en oppervlakken in de gevel en de consoles lucht- en waterdicht af te werken.

Stalen vinnen afgekit met de elastische hybride kit: SP525 Geveldilatatiekit.

Voor het vullen van de consoles is gebruik gemaakt van FM350 Perfect Foam.

Esthetische kitvoegen om de lasnaden te verbergen: SP525 Geveldilatatiekit.