Fingo Nederland

Artikel delen

Ruim 70 jaar geleden is het familiebedrijf Fingo NV opgericht in het Belgische Malle. Gedurende die periode is Fingo uitgegroeid tot een zeer gerespecteerde leverancier op het gebied van gewapende en voorgespannen kanaalplaatvloeren. Of het nu gaat om woningbouw of utiliteitbouw, Fingo is uw partner op het gebied van kanaalplaatvloeren. Om de Nederlandse markt op een nog betere manier te kunnen bedienen is begin 2018 Fingo Nederland BV opgericht. Fingo Nederland is gevestigd in Den Dolder (30 minuten vanaf Utrecht). Volledig ingericht met een ervaren tekenkamer, een eigen logistieke planning en uiteraard meerdere specialisten met kennis van vloersystemen en de bouwwereld. Bij Fingo Nederland bent u welkom om te komen praten over maatwerk projecten, betrouwbare planningen, logistieke oplossingen en de mogelijkheden op het gebied van BIM.

Duurzaam voor een mooie toekomst

Mens en milieu is Fingo dierbaar, om onze duurzame intenties waar te maken is er op de productielocatie Tessenderlo een windmolen geplaatst. Fingo maakt hier gebruik van duurzame energie in de vorm van windenergie maar ook door de vele zonnepanelen die zijn geplaatst op deze locatie. Dit maakt Fingo een leverancier met het oog op de toekomst. Verder zorgt een ingenieuze installatie ervoor dat er geen afvalstromen zijn maar afval direct wordt omgezet naar grondstoffen!
Ook is er nagedacht over oplossingen bij het laden van de elementen. Om uw levering nog sneller op uw bouwplaats te krijgen is er gewerkt aan een efficiënte laadvoorziening op het tasveld die de stapel vloerelementen in één handeling op de vrachtwagen kan plaatsen. Zo kunnen de chauffeurs sneller de route vervolgen en is er geen onnodige stagnatie tijdens het laden van de elementen.

Kanaalplaatvloeren als specialiteit

Fingo is een gerespecteerde onderneming met een productiecapaciteit van ruim 2 miljoen m² kanaalplaatvloeren, dit betreft zowel gewapende als voorgespannen kanaalplaatvloeren. Op locatie Malle zijn ondertussen twee productie-units gelegen en in ¬Scherpenheuvel werd een tijd terug het bedrijf Frederickx overgenomen. In 2019 is de productielocatie in Tessenderlo geopend. Vanuit deze ultramoderne locatie kan Fingo regio’s zoals Luik en Limburg nog beter bedienen, maar ook Nederland en Duitsland liggen binnen bereik.
Het assortiment bestaat uit een breed scala van vloerelementen die inzetbaar zijn in woning-, utiliteit- en stallenbouw. De beschikbare vloerhoogtes zijn 130-150-170-180-200-265-320-400 mm. Onlangs heeft Fingo een nieuwe machine aangekocht waardoor nu ook vloerhoogtes van 500 mm worden geproduceerd, waardoor overspanningen van meer dan 18 meter haalbaar zijn met Fingo kanaalplaatvloeren. Daarnaast produceert Fingo ook geïsoleerde kanaalplaatvloeren en zijn de leidingvloeren voor woningbouw volop in ontwikkeling. 70 jaar actief en nog steeds innoverend op het gebied van kanaalplaatvloeren!

Duidelijk communiceren de basis van succes

Als ondernemer weet u als geen ander dat het proces voor levering een grote bijdrage kan leveren in uw eindoordeel. Fingo beschikt daarom over een breed arsenaal aan kennis en ervaring. Met een eigen tekenkamer zullen wij tijdens het uitvoeren van de werktekeningen een luisterend oor bieden om uw specifieke behoefte goed in kaart te kunnen brengen voor het beste resultaat.
In Nederland is er helaas nog een groot verlies op het gebied van faalkosten in de bouw. Onduidelijke afspraken en gebrek aan kennis zorgen gemiddeld voor een 10% aan faalkosten waarvan een 55% te wijten valt aan slechte communicatie.
Ons bedrijfsbureau houdt nauwlettend uw project in het oog om de afgesproken levertijd waar te maken. Fingo zal in de engineering veel werk uit uw handen nemen zodat u de focus kunt zetten op andere belangrijke werkzaamheden. De slogan van Fingo is niet voor niets: ‘Sterk op alle niveaus’.