Krachtigere accumachines dan ooit tevoren

Artikel delen

Innovaties voor houtbewerking:

BITURBO-zaagmachines van Bosch voor de vakman

zaagmachines

  • Nieuwe vermogensdimensie: topprestatie in combinatie met ProCORE18V-accu’s
  • Breed toepassingsspectrum: vier machines voor verschillende taken
  • Gemakkelijk te vervoeren: lichtgewicht en compact ontwerp met slechts één accu
  • Eenvoudig te hanteren: geoptimaliseerd bedieningsgemak en met gebruikersinterface

Bosch introduceert innovaties voor houtbewerking: de BITURBO Brushless-zaagmachines ‒ accuhandcirkelzaagmachines GKS 18V-68 GC Professional en GKS 18V-68 C Professional, accu-invalzaagmachine GKT 18V-52 GC Professi-onal evenals accukap- en verstekzaagmachine GCM 18V-216 Professional ‒ zijn geoptimaliseerd voor topprestaties met ProCORE18V-accu’s en zodoende krach-tiger dan alle huidige accuzaagmachines van Bosch Professional. Professionals in de houtbewerking kunnen daarmee hun toevlucht nemen tot een vermogens-klasse die tot nu toe aan netmachines met 1.600 tot 1.800 watt voorbehouden was. De zaagmachines onderscheiden zich door hun toepassingsgebied. Tim-merlui en dakdekkers zagen met de accuhandcirkelzaagmachines bijvoorbeeld snel en betrouwbaar balken of grove spaanplaten met een zaagdiepte tot maxi-maal 70 millimeter. De GKT 18V-52 GC Professional is de eerste invalzaagma-chine in het 18 volt-programma van Bosch Professional. Deze machine zorgt zelfs bij materiaaldiktes tot 40 millimeter voor nauwkeurige uitsparingen en zaagt platen met een geleiderail zuiver op maat. Daarom is deze machine bij uitstek geschikt voor meubelmakers en keukenbouwers. Ook de kap- en verstekzaag-machine GCM 18V-216 Professional maakt voor het eerst zijn opwachting in het 18 volt-segment van Bosch Professional. Of het nu gaat om het op maat zagen van houten steunbalkprofielen, parket of plinten: deze machine ondersteunt het ambacht en biedt met 70 millimeter de grootste zaagdiepte in zijn klasse.

De vier BITURBO-zaagmachines zijn met slechts één accu allemaal net zo krachtig als concurrerende modellen die met twee accu’s werken of in een hoge-re voltklasse zitten. Basis hiervoor is een optimale afstemming van hun speciaal ontwikkelde borstelloze krachtige motor, met de elektronica en de ProCORE18V accu, zodat het complete potentieel van de ProCORE18V-accu’s met 8,0 en 12,0 Ah ten volle wordt benut. Daardoor zijn zaagtoepassingen die veel ver-mogen vragen mogelijk.

Details van alle BITURBO Brushless zaagmachines

De accuhandcirkelzaagmachine GKS 18V-68 GC Professional is zo’n 15 procent sneller en zelfs met de 8,0 Ah-accu 225 gram lichter dan de vergelijkbare machi-ne met snoer van 1.800 watt. De voorste handgreep is niet als knop, maar als beugel ontworpen om de machine eenvoudig en veilig te leiden ‒ zelfs bij een in-stelling met helling. De zaagdiepte is naar 68 millimeter verhoogd en de diepte-instelling is eenvoudiger dan ooit tevoren: dit gebeurt met één hand en een druk op de knop. De accu-invalzaagmachine GKT 18V-52 GC Professional onder-scheidt zich naast de hoge prestaties vooral door de compactheid ‒ hanteren en vervoeren zijn daardoor comfortabeler. Professionals kunnen bovendien heel dichtbij de muur werken: met een wandafstand van tien millimeter is deze machi-ne de beste in zijn klasse. Ook goed voor stofarm werken: de stofzuigeradapter kan 360 graden worden gedraaid, zodat de meegeleverde stofzak niet in de weg zit. Beide zaagmachines zijn geschikt voor gebruik met geleiderails en de nieuwe gebruikersinterface en Connectivity-functies bieden meerwaarde: professionals hebben hierdoor altijd de machine- en accustatus in het oog. Bovendien kunnen ze de looptijd met de „Eco-modus” met wel 30 procent verlengen of de zaagsnel-heid aan de betreffende toepassing aanpassen. Ook service en onderhoud zijn eenvoudiger: een reparatie-opdracht kan bijvoorbeeld comfortabel per app wor-den verstuurd. Wie de voorkeur geeft aan een solide basismachine met een zaagdiepte van 70 millimeter, kan terugvallen op de accuhandcirkelzaagmachine GKS 18V-68 C Professional.

De accukap- en verstekzaagmachine GCM 18V-216 Professional biedt professi-onals met de zaagdiepte van 70 millimeter een breder toepassingsspectrum dan elke andere kap- en verstekzaagmachine met een zaagblad van 216 millimeter. Plinten of onderconstructies op maat zagen, kanthout of panelen verstek zagen, parket afkorten – de zaagmachine klaart al deze klussen betrouwbaar en onder-scheidt zich bovendien door een zeer snel en gereedschapsloze wissel van het zaagblad dankzij de spanschroef. De machine is ontworpen voor mobiel gebruik: de machine kan dankzij de ergonomische handgreep comfortabel met één hand worden vervoerd ‒ zaagkop en kapfunctie worden hiervoor eenvoudig vergren-deld. Gecompleteerd wordt de uitrusting door een laser die de zaaglijn aangeeft, een werklicht en een stofzak voor stofarm werken.

De BITURBO-zaagmachines werken het meest efficiënt met de krachtige Pro-CORE18V 8,0 Ah en 12,0 Ah accu’s. Bosch garandeert met het Professional 18V System de compatibiliteit met nieuwe en bestaande elektrische gereedschappen en opladers van deze voltklasse. Bovendien is er een breed accessoire pro-gramma dat is geoptimaliseerd voor het gebruik met accuzaagmachines: „Expert for”- en „Standard”-zaagbladen met hardmetaaltechnologie verlengen de accu-looptijd en verhogen daarnaast de efficiëntie.