Succesvolle poedertegellijm nu ook in Nederland

Artikel delen

Na een geslaagde introductie in België, bracht Forbo Eurocol onlangs zijn 733 Superior S2-poedertegellijm ook uit op de Nederlandse markt. Een krachtige, flexibele cementgebonden poedertegellijm met S2-classificatie, die aan de strengste eisen voldoet wat betreft vervormbaarheid en spanning opnemend vermogen.

België is een echt ‘poedertegellijmland’. De ondergrond waarop wordt getegeld, is er namelijk vaak ongelijkmatiger dan in Nederland, waardoor men oneffenheden vaak opvangt met lijm. Mede hierdoor hecht men in België veel waarde aan de zogeheten S2-classificatie. Eenvoudig gezegd geeft dit in een proefopstelling in een laboratorium de mate van vervorming weer voordat een uitgeharde lijmfilm breekt. Classificatie S1 bij een vervorming van minimaal 2,5 mm, S2 bij een vervorming van minimaal 5 mm. De 733 Superior S2 heeft deze NEN-EN-test met glans doorstaan en heeft zich in België bovendien in de praktijk uitgebreid bewezen.

Kritische ondergronden

Voor Forbo Eurocol reden om deze poedertegellijm ook in Nederland op de markt te brengen. De lijm is uitstekend toepasbaar op kritische ondergronden, op vloeren en wanden, binnen en buiten. Zo is de 733 Superior S2 ideaal voor het verlijmen van (grootformaat)tegels op verse zand-cementdekvloeren. Ook bij grote temperatuurschommelingen, zoals met direct zonlicht op donkere tegels, op een buitenterras of in combinatie met vloerverwarming, doe je met de 733 goede zaken.
Dankzij hoogwaardige vulmiddelen is de lijm makkelijk smeerbaar, licht in gebruik en hij heeft een prettige open tijd. Op sommige kritische ondergronden, waarop je anders met ontkoppelingsmatten zou werken, kun je met de 733 in veel gevallen direct tegelen. Dit levert de tegelzetter ook nog eens flinke tijdwinst op.

Forbo Eurocol Nederland B.V.
www.eurocol.nl/733superiorS2