Saint-Gobain Building Distribution in de verkoop

Artikel delen

Saint-Gobain is exclusieve onderhandelingen aangegaan met BME (Building Materials Europe), ter voorbereiding van de verkoop van Saint-Gobain Building Distribution the Netherlands (SGBD NL).

vrachtwagen op bouwplaats

In 2019 genereerde SGBD NL een omzet van € 522 miljoen en een aangepast EBITDA van € 11 miljoen. Het opereert onder de merken Raab Karcher, Tegelgroep Nederland, Galvano, De Jager Tolhoek en Van Keulen, heeft 38 verkooppunten en stelt meer dan 1.000 mensen tewerk.
BME, één van Europa’s toonaangevende distributeurs van bouwmaterialen, is actief in zeven landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, België en Nederland.
De transactie is onderworpen aan goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteit en aan informatie en raadpleging van de werknemersvertegenwoordigers van de relevante Nederlandse entiteiten. De transactie zou tegen het eind 2021 rond moeten zijn en zal gebaseerd zijn op een ondernemingswaarde van € 150 miljoen.
Deze verkoop maakt deel uit van de voortzetting van de strategie van Saint-Gobain om haar portfolio te optimaliseren ter verbetering van de groei en winstgevendheid van de Groep.