Ytong cascosysteem: dé bouwoplossing van nu

Artikel delen

Met het Ytong cascosysteem bouw je robuust, voordelig, energiezuinig én razendsnel. Daarmee is het een unieke oplossing voor de bouwuitdagingen van nu. Het Ytong cascosysteem is bij uitstek geschikt voor renovatie- en transformatieprojecten, de bouw van grondgebonden recreatiewoningen en het optoppen van bestaande gebouwen. Xella is bovendien uw partner tijdens het hele bouwproces.

flat met tekening

pand aan waterHet Ytong cascosysteem is een compleet bouwsysteem gemaakt van cellenbeton en ideaal voor het snel bouwen van moderne en energiezuinige woningen. Alle onderdelen, van vloer tot het dak en de buiten- en binnenwanden, worden op maat gemaakt in de fabriek en (indien gewenst) just-in-time geleverd op de bouwplaats. Het resultaat is een zeer snel en efficiënt bouwproces. Het gemiddelde casco staat binnen één dag. Het bouwsysteem – bestaand uit cellenbetonnen cascopanelen, lateien, vloerplaten, dakplaten, separatiepanelen en blokken – is echter ook in delen te gebruiken. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van (dragende) binnenwanden en het optoppen van bestaande gebouwen. Het Ytong cascosysteem is dé bouwoplossing voor:

 • Renovatie- en transformatie bestaand vastgoed / optoppen
  Het Ytong cascosysteem is het ideale bouwsysteem voor het upgraden van bestaande
  bouw.
 • Binnenstedelijk bouwen / inbreiding
  Snel, prefab, met nauwelijks afval, just-in-time geleverd, Kortom, het Ytong cascosysteem is ideaal voor de stad.
 • Recreatie- en vakantiewoningen
  Een duurzaam casco in één dag, licht te funderen. Het kan met het Ytong cascosysteem.

Renovatie- en transformatie bestaand vastgoed / optoppen

Waarom: Het Ytong cascosysteem is gemaakt van cellenbeton, een licht, steenachtig bouwmateriaal. De lage volumieke massa geeft voordelen bij de afdracht van belasting naar een bestaande onderconstructie. Cellenbeton presteert geweldig goed op het gebied van brandwering, vochtregulering en warmteaccumulatie. Dat maakt het Ytong Cascosysteem zeer geschikt voor de uitbreiding of aanpassing van bestaand vastgoed. Denk aan renovatie- en transformatieprojecten of het ‘optoppen’ van bestaande panden met een extra verdieping. Meestal kan dit zónder constructieve aanpassingen. Het Ytong cascosysteem voldoet daarbij ook aan alle eisen op het gebied van geluids- en warmte-isolatie. Reden voor Woningstichting Den Helder om een geliefde flat in hun portefeuille op te toppen met het Ytong cascosyteem.

Geschikt voor: renovatie- en transformatieprojecten, vernieuwbouwconcepten, optoppen van bestaande panden

Voor wie: Naast woningcorporaties en -stichtingen, is het Ytong CascoSysteem een aantrekkelijke oplossing voor projectontwikkelaars en vastgoedeigenaren

Bekijk de optopoplossing van Woningstichting Den Helder

op de bouwplaats

Binnenstedelijk bouwen / inbreiding

Waarom: De stad heeft de toekomst. In 2050 woont bijna 70% van de wereldbevolking in steden. De binnenstedelijke bouwopgave is dus enorm en de ruimte beperkt. Een voordelig en energiezuinig grondgebonden bouwsysteem dat razendsnel te bouwen is, is dan dé oplossing. Het Ytong cascosysteem bestaat uit cellenbeton elementen die kleiner en lichter dan grote prefab betonelementen. Ze kunnen met kleine(re) vrachtwagens via just-in-time levering worden aangevoerd. De hinder van bouwverkeer en grote kranen wordt hiermee beperkt tot een minimum. En omdat het Ytong cascosysteem een prefab bouwoplossing is, levert het nauwelijks afval op de bouwplaats op. Xella levert bovendien niet alleen de materialen, maar ontzorgt als bouwpartner. Denk niet alleen aan voorbereidende werkzaamheden maar ook aan logistiek en montage.

Geschikt voor: snel bouwen op compacte locaties in binnenstedelijk gebied, zoals inbreidingslocaties en zogeheten postzegelocaties.

Voor wie: ruimtelijke en stedelijke ontwikkelaars, projectontwikkelaars, aannemers.

Recreatie- en vakantiewoningen

Waarom: Met het Ytong cascosysteem kan in één dag een compleet casco worden neergezet. Licht van gewicht en met uitstekende akoestische, isolerende en brandwerende eigenschappen. De onderdelen van cellenbeton zorgen voor bovengemiddelde prestaties op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. Afnemers van deze bouwoplossing hebben van bestelling, tot werkvoorbereiding, bouwen en levering bovendien te maken met maar één partij: Xella. Ook in het kader van de Wet Kwaliteitsborging is het Ytong cascosysteem een interessante optie: bij montage door Xella delen we de verantwoordelijk voor de bouwkwaliteit.

Geschikt voor: het snel bouwen van recreatiewoningen (grondgebonden, vrijstaand en in serie).

Voor wie: projectontwikkelaars, recreatiebranche, vastgoedbeleggers en -investeerders

Lees waarom Wever Bouwgroep niet hoeft te heien

flat

Xella is uw partner tijdens het hele bouwproces

Het Ytong cascosysteem bouwt u samen met Xella. Wij kennen het concept immers als geen ander. Daarom begeleidt onze afdeling Construction Services u van begin tot eind. Van bestellen tot werkvoorbereiden, levering en montage: wij zijn uw bouwpartner tijdens het hele proces. We staan u bij met advies, tekenen voor de engineering, verzorgen logistiek en planning en kunnen zelfs de montage van het Ytong cascosysteem voor onze rekening nemen.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van het Ytong CascoSyteem of heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen? Maak dan gebruik van ons contactformulier.