Hardcover SLIM RUIMTEGEBRUIK 3

Artikel delen

Na de boekjes Slim Ruimtegebruik en Slim Ruimtegebruik 2 presenteert Marcel van Mierlo het derde boekje in de succesreeks over kleine, duurzame en innovatieve gebouwtjes: SLIM RUIMTEGEBRUIK 3. Het boekje bundelt opnieuw een selectie van 20 artikelen, die eerder verschenen in BouwTotaal.

De nieuwe editie is opnieuw schitterend vormgegeven door Ronald Wientjes, met nieuw beeldmateriaal en extra illustraties. Je kan het boekje hier bestellen.

Klein, kleiner, kleinst: gamechanger in de bouw

Kort na de start van kennispodium LEVEN in Tuinen in 2013, schreef Marcel z’n eerste artikel voor de serie Slim Ruimtegebruik. De auteur weet het nog goed: “White Cube stond in de spotlights, een kleine zeecontainer, omgebouwd tot tuinkantoor. Ik werd gegrepen door de wereld van kleine gebouwtjes en voorvoelde een grote ontwikkeling in klein bouwen.” Frank de Groot, hoofdredacteur van Bouwtotaal, toonde zich een geestverwant. Ook hij voorzag grenzeloze mogelijkheden voor deze nieuwe stroming super innovatieve gebouwtjes.

Naast de mogelijkheden, die kleine gebouwtjes bieden om flexibele en duurzame huisvestingsoplossing te bieden, of extra ruimte om thuis te kunnen werken, zijn het voor de auteur toch vooral pareltjes van vernieuwende techniek. “Bij een klein project durf je nou eenmaal meer experimenten aan. En dat doen de bouwers van Slim Ruimtegebruik dan ook volop.” In SLIM RUIMTEGEBRUIK 3 vindt u weer een rijke verzameling van 20 bijzondere huisjes en hutjes. Van rijdende exemplaren tot gekleide kunstwerken en van prefab cabines met industriële allure tot volledige doe het zelf sheds. Zonder uitzondering zijn de voorbeelden eerder gepubliceerd in Bouwtotaal van 2017 tot en met 2019.

Na ruim 70 artikelen in Bouwtotaal is Marcel’s verwondering nog onveranderd. “Dagelijks zie ik nieuwe bijzondere gebouwtjes. Meestal kleinschalige initiatieven of zelfs eenlingen, die hun droom najagen. Ik ben ervan overtuigd, dat we pas aan het begin staan van de ommezwaai naar klein, kleiner, kleinst.

Achtergrond van de auteur

Marcel houdt van zeilen, bijen en kleine gebouwtjes en heeft in 2013 een podium opgericht voor kleine bouwsels, zo klein dat ze soms zelfs in de tuin passen: www.levenintuinen.nl. Hij is vaste medewerker bij Klein Wonen Magazine en heeft in 2017 samen met Tiny House pionier Marjolein Jonker het platform TinyFindy opgericht, waar vraag en aanbod van Tiny Houses elkaar vinden.

Bekijk hier een preview van het boekje.