fbpx

Webinar: snelheid met standaardisatie onder de Wkb

Artikel delen

In dit gratis webinar op dinsdag 23 maart wordt stilgestaan bij de status en insteek van de Wkb. Maar voornamelijk wordt ingegaan op de vraag hoe fabrikanten, aannemers, architecten en ontwikkelaars voordeel kunnen halen uit gestandaardiseerde bouw.

Op 1 januari 2022 – en dus gelijktijdig met de Omgevingswet – treedt de ‘Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen’ (Wkb) in werking. De Wkb bewaakt de kwaliteit van ontwerp en uitvoering en garandeert (zo) de conformiteit van het eindresultaat aan de eisen van het Bouwbesluit.

‘De kansen en voordelen voor prefabricage en de conceptuele woningbouw’

Het verwachte effect van de Wkb op de (gestandaardiseerde) bouw is groot. De sleutel tot snel en hoogwaardig bouwen komt te liggen bij standaardisatie vanaf het ontwerp. Een voordeel voor conceptueel bouwen, prefabricage en industrialisatie dus, zeker ten opzichte van traditioneel bouwen; zowel in nieuwbouw als renovatie. In dit webinar staan we stil bij de status en insteek van de Wkb. Maar voornamelijk gaan we in op de vraag hoe fabrikanten, aannemers, architecten en ontwikkelaars voordeel kunnen halen uit gestandaardiseerde bouw. En welke stappen zij nú al kunnen zetten, ter voorbereiding op de nieuwe wet.

Gratis aanmelden kan hier: https://online.prefabbeurs.nl/nl/aanmelden-en-programma-wkb/

Programma

Het programma bestaat uit een drietal onderdelen:

  • Toelichting en status rondom de Wkb (en de omgevingswet);
  • Voordelen voor standaardisatie;
  • De rol en visie van een kwaliteitsborger.

Moderator


Rogier Elshout – Moderator

Met o.a. de volgende sprekers:


Casper van Busschbach – Senior-adviseur Wkb bij Q2 System Engineering


Niels Ruijter – Directeur, Nederlandse Vereniging Toeleverende Bouwmaterialenindustrie (NVTB)


Ton Jans Directeur, KOMO


Jack van Hoof, Business development, BouwQ


Ronald Schleurholst Architect & partner, Cepezed