Eerste paal Amsterdam Logistic Cityhub geslagen

Artikel delen

Een feestelijke mijlpaal voor Amsterdam Logistic Cityhub: op vrijdag 30 april 2021 is de eerste paal in de grond geslagen. Hiermee is de bouw van Nederlands eerste XXL logistieke stadshub met meerdere verdiepingen officieel van start gegaan. Bouwbedrijf Vrolijk is verantwoordelijk voor de realisatie.

Tussen de start van de bouw en definitieve oplevering zal ongeveer 1,5 jaar zitten. Amsterdam Logistic Cityhub is naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 volledig operationeel. Wim Beelen, ondernemer en bedenker van de vernieuwende last mile oplossing: “Dit is een moment waar we erg naar uitgekeken hebben. Mijn visie wordt nu werkelijkheid. Elke millimeter is uitgedacht. Bedrijven van de toekomst hebben hier alle ruimte om te groeien op manieren die niet eerder mogelijk waren. Ik ben ontzettend trots.”

Snelle en schone logistiek

De stadshub maakt snelle, schone logistiek mogelijk van en naar Amsterdam en is met name interessant voor de e-commerce sector en pakketdiensten. Ook biedt het een uitkomst voor partijen in de bouw en offline retail. Amsterdam Logistic Cityhub is ontworpen om de stedelijke last mile te verkorten en zal het hoofd bieden aan de toenemende drukte en gebrek aan ruimte in en rondom onze hoofdstad.

Emissievrij transport

Met meer dan 220.000 m2 aan duurzame totaaloplossingen en haar unieke locatie aan het Noordzeekanaal en de ringweg A10, biedt de stadshub alle ruimte voor nieuwe vormen van 100 procent emissievrij transport over land en water. Voor maximale duurzaamheid worden zonnepanelen en windturbines op de locatie gerealiseerd.

Meer informatie over Amsterdam Logistic Cityhub: www.amsterdamlogisticcityhub.nl/