Krachtige breekhamers op accu voor ultieme bewegingsvrijheid

Artikel delen

Wandtegels verwijderen, betonnen wanden opruwen, funderingen slopen of los zand aanstampen en zijn er geen stopcontacten in de buurt? Makita heeft krachtige breekhamers op accu, waarmee de klus snel is geklaard. Er is keuze uit de HM001G met één 40 V Max accu van het XGT-platform, of de extra krachtige HM002G met maar liefst twee 40 V Max accu’s.

breekhamer

Ultieme bewegingsvrijheid, daarvoor kies je als vakman met een snoerloze breekhamer die gebruik maakt van het XGT 40 V Max accu platform. Bovendien zijn de accu’s ook probleemloos te gebruiken op andere accu gereedschappen, zoals een boor- /schroefmachine of haakse slijper.
De HM001G is met zijn slagkracht van maximaal 9,4 Joule bedoeld voor het verwijderen van wandtegels, opruwen van betonnen wanden en slaan van aardpennen. Ook kan hij uitsparingen voor deurkozijnen in beton of steen corrigeren en doorvoergaten maken.
De HM002G heeft een aanmerkelijk grotere slagkracht van maximaal 20,9 joule en dat maakt hem met name geschikt voor het wegbreken van wanden, maken van doorvoergaten in steen en beton en het opruwen van betonnen wanden, vloeren en asfaltlagen. Ook kan deze accu machine tegel-, dek- en smeervloeren breken en verwijderen. Aardpennen slaan en bevroren of harde grond los maken en zand aanstampen is ook geen probleem voor deze krachtpatser.

Prettiger werken bij langdurige klussen

Beide breekhamers zijn geschikt voor SDS-MAX beitels. De actieve Anti Vibratie Technologie (AVT) zorgt voor een laag trillingsniveau, waardoor het prettiger werken is bij langdurige klussen. De machines zijn uitgerust met een vastzetknop voor continue breekwerkzaamheden.
De slagkracht is instelbaar en de beitel kan in 12 posities worden vastgezet, zodat er altijd onder de juiste hoek wordt gewerkt. De ingebouwde elektronica zorgt voor een constant toerental, soft no load voor een constant toerental, soft start en variabele toerenregeling. Het Auto-start Wireless System (AWS) zorgt voor de draadloze communicatie tussen accu machine en accu stofzuiger. Dankzij de eXtreme Protection Technology (XPT) zijn beide breekhamers geschikt voor gebruik in de buitenlucht, omdat ze goed zijn beschermd tegen het binnendringen van stof en vocht.

Leverbaar in twee versies

Er zijn twee uitvoeringen van deze snoerloze breekhamer: de krachtige HM001G met 1 stuks 40 V Max accu en de extra krachtige HM002G met 2 stuks 40 V Max accu’s. Beide breekhamers worden verkocht zonder accu’s en lader, in koffer met AWS zender. Om stofvrij te kunnen werken is een optionele stofadapter verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op https://www.makita.nl/artikel/hm001gz04.html en https://www.makita.nl/artikel/hm002gz03.html.

Hoger vermogen XGT platform

Makita’s nieuwe XGT-platform is bedoeld voor veeleisende gebruikers. De machines koppelen een innovatief gereedschapsontwerp aan accu’s met een hoog vermogen: de 40 Volt Max accu’s. De XGT-accu communiceert net zoals de LXT-accu met de snellader tijdens het laden. Uitwisselen van LXT en XGT-accu’s is niet mogelijk. Wel zijn bestaande LXT-accu’s met behulp van een los verkrijgbare adapter via de XGT-snellader op te laden. De robuuste constructie, de bescherming tegen stof plus het spatwaterbestendige ontwerp – handig bij werken in de open lucht – maken van XGT een zeer betrouwbaar platform.
Makita gaat XGT de komende jaren verder uitrollen. Eind van dit jaar zullen naar verwachting zo’n 100 machines beschikbaar zijn, met de kanttekening dat het Corona-virus de productie niet te veel moet verstoren.

Makita
https://www.makita.nl.