Elementen onder stalen balk plaatsen, hoe doe je dat?

Artikel delen

Kalkzandsteen elementen tot vlak onder een staal-of betonconstructie verwerken? Met de Cp-beugel is dit mogelijk. Het opvullen van de wand met handzame producten is dan niet meer nodig.

Toepassing

De Cp-beugel is speciaal ontworpen en bedacht door Calduran voor het plaatsen van de bovenste laag kalkzandsteen elementen, -passtukken (minimale hoogte van 150mm) of 298 mm hoge vellingblokken onder de staal- of betonconstructie.

Het is mogelijk om met een lichtere steiger te werken, het voor-opperen van handzame producten op de steiger is namelijk overbodig. Dit resulteert uiteindelijk in een besparing op de verwerkingskosten.
De verwerker boort gaten rond 50 mm in de bovenste laag elementen voor de pen van de Cp-beugel.

Houd voor voldoende plaatsingstolerantie de ruimte tussen de bovenzijde van wand en de onderzijde van de balk minimaal 30 mm aan.

Stap 1: het aanbrengen van de gaten in de elementen.

Stap 2: het oppakken van de elementen, let hierbij op de borging van het element.

Stap 3: het plaatsen van de elementen onder de constructie.

Stap 4: de conussen die uit de elementen zijn geboord kunnen met lijm weer in de gaten worden aangebracht.

Aandachtspunten

  • Neem voor het uittekenen van de wanduitslagen contact op met het projectbureau. De wanduitslagen moeten op de toepassing van deze beugel worden afgestemd!!
  • Voor diverse aansluitdetails van de kalkzandsteenwanden op staal- en/ of betonconstructies zie de detaildatabank van Calduran.

Calduran Kalkzandsteen
www.calduran.nl