Kelderrenovatie bekroond met BREEAM-NL ‘excellent’ duurzaamheidscertificaat

Artikel delen

Licht, groen, open. Kenmerkende kwaliteiten van het grootschalig gerenoveerde hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht. Het kantoor is gebouwd in de jaren zeventig en is gesitueerd op het bedrijventerrein Rijnsweerd. Na de renovatie is het kantoor een van de meest energiezuinige gebouwen van Nederland.

Projectvoorwaarden

Dagelijks maken duizenden mensen gebruik van de ondergrondse parkeergarage van het a.s.r kantoor. Het intensieve gebruik heeft geresulteerd in slechte, losliggende keldervloeren. Tijdens de renovatie zijn de vloeren vastgelegd door middel van een lagedrukinjectie. Voor de afwerking zoekt de opdrachtgever een vloersysteem dat een zeer vlak resultaat oplevert en voldoet aan de BREEAM-NL eisen. Sinds 2009 is dit de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving.

SIKA oplossing

Op advies van Sika heeft applicateur Dirkzwager Groep de keldervloeren van het a.s.r. kantoor behandeld met het Sika Comfortfloor® PS- 24 systeem. Het toegepaste systeem kenmerkt zich door een hoge mate van elasticiteit en is tevens een kleurvast, decoratief systeem. Bovendien is het slijtvast en eenvoudig te reinigen en onderhouden.

Het systeem is opgebouwd uit drie lagen: een primer, gietlaag en seallaag. De primer bestaat uit Sikafloor®-150, een 2-componenten epoxyprimer die geurloos en eenvoudig aan te brengen is. Sikafloor®-3000 is ingezet voor de gietvloer. Door het uitstekende zelfc nivellerend vermogen van dit product is er een zeer vlakke vloerafwerking gerealiseerd. De keldervloeren zijn afgewerkt met een watergedragen seallaag van Sikafloor®-304 W. De seallaag biedt een transparante, matte afwerking aan de grijze vloer. Het toegepaste Sika Comfortfloor® PS-24 systeem heeft een zeer lage VOS-emissie en voldoet daarmee aan de eisen volgens BREEAM-NL.

Sika producten:

  • Sika Comfortfloor® PS-24 systeem
  • Sikafloor®-150
  • Sikafloor®-3000
  • Sikafloor®-304 W

Betrokken partijen:

Opdrachtgever: a.s.r. verzekeringen
Applicateur: Dirkzwager Groep

SIKA
www.bel.sika.com/nl