Veilige werkomgeving vernieuwd logistiek centrum KLM

Artikel delen

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, beter bekend als KLM, is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Het bedrijf, dat werd opgericht in 1919, voert wereldwijd vluchten uit naar meer dan 170 landen met een vloot van ruim 200 vliegtuigen. KLM Component Services, onderdeel van opdrachtgever KLM Engineering & Maintenance, is verantwoordelijk voor het repareren en op voorraad houden van vliegtuigcomponenten voor de KLM-vloot en klanten.

Projectvoorwaarden

Het knooppunt van de KLM Component Services operatie, het logistieke centrum op Schiphol-Oost, is vernieuwd en uitgebreid. Het totale vloeroppervlak van ruim 5.000 m2 diende voorzien te worden van een nieuwe coating. De coating moest bijdragen aan een prettige en veilige werkomgeving.

De oplossing

Menig hangarvloer van KLM is door applicateur V.E.R. Coatings B.V. voorzien van het Sikafloor®-systeem. Ook op de vloer van het vernieuwde logistiek centrum, dat dienstdoet als distributieruimte, is dit systeem succesvol toegepast. Voor de primerlaag is gekozen voor Sikafloor®-150, gevolgd door een kleeflaag van Sikafloor®-264.

De kleeflaag is ingestrooid met Sikadur®-501 kwartszand om voldoende stroefheid te realiseren. Ten slotte is de vloer afgewerkt met Sikafloor®-264, een volle epoxy coating die een zware belasting goed verdraagt. Onder de transportbanden is, wegens beperkte mechanische belasting, Sikafloor®-2540 W aangebracht. Dit is een watergedragen coating.

Voor dit project is gekozen voor een lichte vloer die extra lichtopbrengst oplevert. De looppaden en voetgangersoversteekplaatsen hebben contrasterende kleuren: groen en een combinatie van gele/zwarte strepen. Het aangebrachte Sikfloor®-systeem zorgt voor een prettige en veilige werkomgeving. De opdrachtgever is zeer tevreden over de toegepaste Sika-oplossingen en de uitvoering.

Over Sika

Sika is een wereldwijde onderneming met vestigingen in meer dan 100 landen. Het Zwitserse bedrijf heeft een sterk innovatief karakter en producten en systemen worden voortdurend vernieuwd. Dat biedt kansen voor het bedrijf, de medewerkers en hun partners.

Het bedrijf heeft een leidinggevende positie in de ontwikkeling en productie van oplossingen, producten en systemen voor verlijmen, afdichten, dempen, versterken en beschermen in de Bouw en de automobiel-industrie. Sika heeft dochterondernemingen in 100 landen over de hele wereld, produceert in meer dan 300 fabrieken en heeft 25.000 mensen in dienst. Het is een maatschappelijk verantwoord ondernemer en zet zich in voor duurzaamheidsontwikkeling. Het bedrijf biedt duurzame oplossingen voor energiezuinige bouwprojecten en de automobiel industrie. Sika’s “More Value – Less Impact” strategie is gericht op het minimaliseren van risico’s en het verbruik van hulpbronnen, terwijl meerwaarde wordt gegenereerd in oplossingen voor alle belanghebbenden.

Gebruikte Sika Producten

• Sikafloor®-150
• Sikafloor®-264
• Sikafloor®-2540 W

Betrokken partijen

Opdrachtgever: KLM Engineering & Maintenance
Applicateur: V.E.R. Coatings B.V.

Sika Nederland
www.sika.nl