Prefab dakgoot in elke gewenste uitstraling

Artikel delen

Kiezen voor kunststof dakgoten is nog niet vanzelfsprekend. Gek eigenlijk, want ze hebben een lange levensduur. Bovendien is vrijwel elke gewenste uitstraling mogelijk door de variatie in het productaanbod en de vele beschikbare details.

 

Polytech heeft zes verschillende modellen prefab kunststof goot, afgestemd op verschillende architectuurstijlen. Zo heeft de dakgoot Klassiek een strak en slank uiterlijk, en hebben de dakgoot Rustiek en Beauty juist een sierlijke ronde vorm. Voor wie van een meer robuuster uiterlijk houdt is er de Bakgoot. En om de dakgoot nog meer in het oog te laten springen, kunnen er in het model Duoline zelfs 2 dakgoten bovenop elkaar geplaatst worden.

Vrijheid  in ontwerp

Bij vier van de zes gootmodellen heeft u de mogelijkheid om alleen een smetplank of een smetplank en  gootklossen toe te voegen, om zo de goot nog meer esthetische meerwaarde te geven. De kunststof dakgoot en smetplank zijn leverbaar in de kleuren verkeerswit (RAL 9016) en crèmewit (RAL 9001). Bij de gootklossen kunt u kiezen uit zes verschillende kleuren: verkeerswit (RAL 9016), crèmewit (RAL 9001), dennengroen (RAL 6009), wijnrood (RAL 3005), staalblauw (RAL 5011 ) en antracietgrijs (RAL 7016).

Prefab hoekoplossingen

Polytech kan de goten ook leveren met geprefabriceerde hoekoplossingen. Dat is ideaal bij bijvoorbeeld schilddaken, waarbij de goot rondom doorloopt. Maar het maakt ook de architectonische vrijheid nog groter, met behoud van het montagegemak. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de goot met een verstek net even een klein stukje voor de voorgevel langs te laten schieten, zoals bij woningen in jaren 30 stijl.

Nieuwbouw én renovatie

Voor de montage van de prefab kunststof dakgoten van Polytech is alleen dragend achterhout nodig. De goten zijn voorzien van de benodigde schroefgaten voor de montage en  kunnen zowel aan het overstek van de dakplaten als rechtstreeks tegen de gevel worden bevestigd. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Compleet geleverd

Polytech levert de dakgoten per project prefab op maat. Dit betekent dat eventuele hoeken, uitlopen en eindstukken voorgemonteerd zijn, en dat de goot exact de juiste afmeting heeft. De goot hoeft dus niet meer bewerkt te worden. Dit maakt de prefab dakgoot van Polytech een goede keus voor wie kiest voor prefab én vrijheid in ontwerp van het gootdetail.

Polytech
www.polytech.nl