fbpx

Een prefab dakgoot; tot 4 keer goedkoper

Artikel delen

Sneller en goedkoper bouwen is de enige manier om aan de enorme vraag naar nieuwe woningen te voldoen. Maar hoe doe je dat als er een tekort aan personeel is? Prefab bouwen is dan de oplossing. Hiermee bespaart u namelijk montagetijd én materiaalkosten.

Het gebruik van prefab dakgoten kan een belangrijke bijdrage vormen aan het verbeteren van het bouwproces. Polytech levert kunststof goten die eenvoudig te monteren zijn, door ze simpelweg waterpas te stellen en vast te schroeven aan de constructie.

Geen regelwerk

In tegensteling tot bij een betimmerde goot, is er voor de montage van een prefab goot geen regelwerk nodig. Er hoeft dus ook geen plaatmateriaal verwerkt te worden om het regelwerk te bekleden. De Polytech prefab dakgoot wordt kant-en-klaar geleverd (inclusief eventuele hoeken, uitlopen en eindstukken) en kan door middel van de bijgeleverde montageschroeven eenvoudig aan de dakplaat of gevel bevestigd worden. Het enige dat nodig is, is goed uitgelijnd dragend achterhout.

Geen hijsmaterieel

Polytech dakgoten zijn licht van gewicht, waardoor u lengtes tot 13,5 meter (naadloos) samen met een collega in één keer kunt optillen en monteren. U heeft dus geen hijsmachine nodig. De montage gaat dus heel snel en er is geen afstemming van meerdere partijen voor nodig.

Geen schilderwerk

De prefab dakgoot is gemaakt van een zeer sterke en duurzame kunststofcomposiet en is hierdoor kleurecht en bestand tegen alle weersinvloeden, UV-straling en agressieve stoffen. Door het gladde oppervlak is de goot eenvoudig schoon te houden. De kosten van nadere afwerking, zowel bij de bouw als in de latere gebruiksfase, worden dus uitgespaard.

Nieuwbouw én renovatie

Voor de montage van de prefab kunststof dakgoten van Polytech is alleen dragend achterhout nodig. De goten zijn voorzien van de benodigde schroefgaten voor de montage en  kunnen zowel aan het overstek van de dakplaten als rechtstreeks tegen de gevel worden bevestigd. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Polytech
www.polytech.nl