Niet iedereen kan en mag zomaar aan de slag met Mosa Panel

Artikel delen

Om ervoor te zorgen dat alle projecten waarbij Mosa Panel wordt toegepast, voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitseisen, stelt de tegelfabrikant eisen aan aannemers en tegelzetbedrijven die met het prefab-systeem aan de slag willen. Mosa Panel is dan ook niet zomaar door iedereen te installeren.

In een eerder artikel  deden we de voordelen van werken met Mosa Panel uit de doeken. Met die betaalbare, waterdichte en lichtgewicht panelen waarop Mosa tegels zijn voorgelijmd, kunnen badkamers en toiletten razendsnel en zonder veel overlast worden gerenoveerd. Maar niet iedereen kan zomaar aan de slag met Mosa Panel. Om de kwaliteit van het werk te garanderen werkt Mosa alleen met gecertificeerde Panel-installateurs: Mosa Panel co-makers.

Met Mosa Panel kunnen badkamerrenovaties sneller en met minder overlast voor bewoners worden uitgevoerd. Met name voor corporaties is het belangrijk om de bouwtijd te verkorten en de overlast te verminderen. In tegenstelling tot andere prefab systemen is Mosa Panel bekleed met keramische tegels, waardoor kwaliteit en uitstraling hetzelfde zijn als bij een traditionele tegelwand of – vloer.

Om ervoor te zorgen dat alle projecten waarbij Mosa Panel wordt toegepast, voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitseisen, stelt de tegelfabrikant eisen aan aannemers en tegelzetbedrijven die met het prefab-systeem aan de slag willen. Mosa Panel is dan ook niet zomaar door iedereen te installeren.

Bedrijven die met Mosa Panel mogen werken hebben hun mensen een opleiding van een dag laten volgen bij opleidingsinstituut Bouwradius. Wanneer die opleiding met  goed gevolg is afgerond mogen deze bedrijven zich Mosa Panel co-maker noemen. Ze zijn dan gecertificeerde Panel-installateurs en daarmee verzekert de Limburgse tegelfabrikant zich van gekwalificeerde vakmensen die precies weten hoe ze met de tegelpanelen moeten omgaan, waterdichte badkamers opleveren en het vakwerk leveren waarmee Mosa de lange levensduur van zijn tegels kan garanderen.

Vakmanschap

Met de goed opgeleide co-makers – er zijn ondertussen meer dan 75 bedrijven in Nederland die zich zo mogen noemen – draagt Mosa uit dat de beste keuze nooit een compromis is. Van Mosa producten mag je verwachten dat ze alle functionele vereisten overtreffen, dat ze generaties lang meegaan en dat ze geproduceerd zijn volgens de hoogste duurzaamheidseisen Compromisloos “design” bevat naast duurzaamheid en functionaliteit ook esthetiek. Het merk heeft niet voor niets het predicaat ‘koninklijk’. Dat onderstreept de hoge kwaliteit die voortkomt uit vakmanschap en jarenlange toewijding.  Mosa  verwacht van aannemers die met Mosa Panel werken eenzelfde vakmanschap en toewijding.

Snelheid en efficiëntie beperken de overlast van een renovatie voor bewoners. Als materialen op het juiste moment ter plaatse zijn, maakt dit een groot verschil. Om een optimale logistieke dienstverlening te waarborgen, nemen de gecertificeerde co-makers Mosa Panel alleen af bij geselecteerde distributeurs. Dezedoor Nederland verspreidde, distributeurs onderscheiden zich op hun beurt door hun efficiënte logistiek- en planningsproces. Dat voorkomt vertragingen op de bouw.

Kwaliteit vereist vakmanschap. En dat vakmanschap is gegarandeerd door alleen te werken met de beste aannemers en tegelzetters die bewezen hebben de Mosa-principes te omarmen. Omgekeerd leert Mosa ook van hen en verwerkt die ervaringen in het continu verbeteren van de Mosa-producten. Zo is de cirkel weer rond.

Mosa
www.mosa.com