Minder overlast bij renovatieprojecten?

Artikel delen

Stof, lawaai, troep, vreemde vaklui over de vloer. In één woord: overlast. Daar zitten bewoners van corporatiewoningen meestal niet op te wachten. Renovatieprojecten zijn dan ook lang niet altijd populair. Want naast de overlast vrezen veel bewoners er ook voor om hogere kosten te moeten opdraaien. Of het nu gaat om verduurzaming of een hoognodige facelift van sanitair: bewoners staan vooraf meestal niet te springen.

tegelzetters

Voor de uitvoerende bouwbedrijven, maar net zo goed voor de opdrachtgevende (sociale)verhuurders is het dus zaak om de overlast tot een minimum te beperken en de kosten zo laag mogelijk te houden. Hoe sneller de bouwvakkers zijn vertrokken en hoe mooier het resultaat, des te tevredener de bewoners.

Mosa denkt graag met corporaties en uitvoerende partijen mee. En daar gaat het Limburgse bedrijf ver in. Zo ver dat bewoners op hun eigen bank of aan hun eigen keukentafel al kunnen meedenken over hoe hun nieuwe badkamer er straks uit komt te zien. Met Mosa Composer kunnen bewoners heel makkelijk vanaf hun eigen laptop of tablet zien en beleven welke nieuwe tegels ze tegen de muur en op de vloer willen. Dat spreekt niet alleen tot de verbeelding, maar bewoners ervaren dat ze zelf iets over hun woning te zeggen hebben. En dat vergroot de betrokkenheid.

Mosa Composer is een veilig afgeschermd, online projectdossier waarmee woningcorporaties zelf overal en altijd een keuze kunnen maken uit het aanbod aan tegels en ontwerpen. Ook het aanpassen van tegelpakketten en het bestellen gebeurt met Mosa Composer.

Kwaliteit en uitstraling

Is de keuze voor de tegels gemaakt dan is het zaak dat de daadwerkelijke renovatie zo snel mogelijk achter de rug is en het liefst zonder overlast. Douche en toilet moeten snel weer gebruikt kunnen worden, stof en lawaai zoveel mogelijk vermeden en het aantal bouwvakkers dat met vieze schoenen door de woning banjert zo klein mogelijk.

En dan blijkt Mosa Panel een uitstekend hulpmiddel. Dat is een betaalbaar, waterdicht en lichtgewicht paneel waarop de welbekende Mosa tegels zijn voorgelijmd. Resultaat is een super strakke wand of vloer met dezelfde kwaliteit en uitstraling waar Mosa om bekend staat, maar dan razendsnel bevestigd zonder overlast. Ander voordeel is dat de panelen ook gemonteerd kunnen worden door andere vaklui dan alleen tegelzetters en dat is in deze tijden van personeelsschaarste niet onbelangrijk.

tegels

 

Al betekent dat overigens niet dat iedereen zomaar aan de slag kan met Mosa Panel. Want om de renovatiekwaliteit te kunnen garanderen, worden de Mosa panelen uitsluitend geplaatst door gecertificeerde Panel-installateurs. En om een optimale logistieke dienstverlening te kunnen waarborgen, nemen deze installateurs Mosa Panel alleen af bij geselecteerde distributeurs. Distributeurs die zich op hun beurt weer onderscheiden door hun efficiënte logistiek- en planningsproces. Dat voorkomt vertragingen op de bouw.

Met Mosa Panel gaan badkamerrenovaties dus niet alleen sneller, maar ook met veel minder overlast voor bewoners. En dat zonder in te boeten op kwaliteit of op design. De gerenoveerde badkamer kan weer jarenlang mee: tijdloos, functioneel en duurzaam.

tegels

Mosa
www.mosa.com