Dutch Design tegels van Mosa vertellen verhalen

Artikel delen

Eigentijds, functioneel en innovatief. Nederlandse ontwerpers en architecten staan er wereldwijd om bekend. Zo ook Mosa, de meer dan 135 jaar oude tegelfabrikant uit Maastricht. De strakke en met vakmanschap geproduceerde wand- en vloertegels vinden hun weg naar meer dan 50 landen op vier continenten. En dat heeft alles te maken met het design: de tegels zijn strak, eenvoudig en puur.

Met keramische oppervlakken inspireert Mosa ontwerpers en eindgebruikers om hun eigen verhaal te vertellen. Dat kan gaan om een kleurrijk statement of juist om een rustige basis. Met tegels zet je een persoonlijke handtekening. Tegels van Mosa zijn daarom geliefd. Vanwege het hoogwaardige maakproces, het bijzondere design en het kleur- en materiaalgebruik. Maar ook vanwege hun lange levensduur, het circulaire karakter en hun functionaliteit.

De Limburgers zijn er trots op onderdeel te zijn van het eigentijdse, functionele en innovatieve Dutch Design. Niet voor niets wordt veel tijd en geld gestoken in duurzame productontwikkeling, uiterlijk en functionaliteit van de tegels.  Dat innovatie is een belangrijke drijfveer is voor de tegelfabrikant zie je terug in de producten.

In het ontwerpatelier in Maastricht werken dagelijks meer dan tien designers aan nieuwe producten. De ontwerpers experimenteren  veelvuldig met afmetingen, kleuren en texturen met bijzondere sfeermakers als resultaat. Wereldwijd zijn bijzondere gebouwen uitgerust met tegels uit Maastricht.

Design Studios

Niet alleen de tegels zelf zijn prachtig ontworpen en doorontwikkeld, Mosa biedt ontwerpers, architecten en eindgebruikers verschillende tools om gebouwen en binnenruimtes op een zo creatief mogelijke manier te ontwerpen.

Zo zijn er in Maastricht, Amsterdam en Londen speciale Mosa Design Studios waar architecten, designers en alle andere professionals uit de bouwbranche inspiratie kunnen opdoen. In de showroom van de Design Studios is de totale Mosa tegelcollectie voor wanden, vloeren, gevels én terrassen te vinden.

Online tools

Maar er zijn ook online tools waarmee iedereen aan de slag kan om een uniek keramisch ontwerp te maken. Die tools helpen bij het maken van een bestektekening, het ontwerpen van een tegelpatroon of het bestellen van de juiste hoeveelheid tegels binnen een strokenpatroon.

Met de Mosa Pattern Generator  kan iedereen aan de slag om unieke, creatieve patronen te ontwerpen. In de generator staat een grote selectie aan grids en patronen ter inspiratie en de resultaten kunnen makkelijk worden opgeslagen of geëxporteerd. De Mosa Pattern Generator rekent bovendien exact de hoeveelheid, het formaat en de percentages van de benodigde tegels uit. Ook genereert het een werktekening met instructie voor de tegelzetter.

Maar niet alleen professionals kunnen aan de slag. Ook bewoners van corporatiewoningen worden in staat gesteld een uniek design voor hun badkamer te maken. Met Mosa Composer kunnen bewoners heel makkelijk vanaf hun eigen laptop of tablet zien en beleven welke nieuwe tegels ze tegen de muur en op de vloer willen. Dat spreekt niet alleen tot de verbeelding, maar bewoners ervaren dat ze zelf iets over hun woning te zeggen hebben. En dat vergroot de betrokkenheid. Dutch Design voor iedereen dus!

Kortom, met tegels van Mosa kunnen zowel professionals als eindgebruikers zelf aan de slag om een uniek design te maken. Mosa gebruikt de ervaringen en de feedback van al die klanten om zelf om weer nieuwe designs en ontwerpen te ontwikkelen. Dat design is wereldwijd toonaangevend. De ontwerpers van Mosa wonnen niet voor niets meerdere designprijzen.

Mosa
www.mosa.com