Maximale kracht, maximale veiligheid: de nieuwe serie accu-haakse slijpers van Metabo

Artikel delen

De nieuwe generatie 18 Volt accu-haakse slijpers van Metabo mag er zijn: de machines zijn net zo sterk als een haakse slijper met netsnoer van 1.100 Watt. De Metabo haakse slijpers staan er vooral in de metaal en industrie bekend om dat ze toonaangevend zijn op het gebied van prestaties, levensduur en gebruikersbescherming. De haakse slijpers worden niet alleen in Nürtingen (Zuid-Duitsland) ontwikkeld, maar ze worden ook voor 100% op de hoofdvestiging geproduceerd. Ze voldoen – net als al hun machines – aan de hoogste kwaliteitsnormen. De serie bestaat uit in totaal 6 nieuwe accu-haakse slijpers – van het instapmodel tot aan de Inox haakse slijper voor de bewerking van roestvast staal, voor elk toepassingsgebied is er wel iets bij. Alle machines zijn voorzien van krachtige, borstelloze motoren en vallen op door hun zeer lange levensduur en het weinige onderhoud.

Flexibel in gebruik

De accu-haakse slijpers overtuigen niet alleen met hun kracht, maar ook met hun flexibiliteit: met de Metabo M-Quick-functie kunnen de schijven snel en zonder gereedschap worden verwisseld en bovendien zijn de machines compatibel met de toebehoren van alle gangbare haakse slijpers. En wie onder steeds wisselende omstandigheden werkt, kiest gewoon voor de modellen met een variabele toerentalinstelling: met behulp van een stelwiel kunnen de gebruikers het toerental exact op hun toepassing afstemmen – dit blijft dan ook onder belasting constant en zorgt voor een hoge productiviteit.

Daarom zijn de machines voor ieder toepassingsgebied met bijpassende veiligheidsfuncties verkrijgbaar. Zo hebben de machines een snelle rem, die de schijf binnen een seconde stopt of een dodemansschakelaar, die de machine bij het verlies van de controle betrouwbaar en snel uitschakelt. Een afneembaar stofbeschermingsfilter beschermt de motor tegen grote partikels. Met de zachtaanloop kunnen de haakse slijpers soepel starten en na het verwisselen van de accu beschermt de herstartbeveiliging tegen een ongeoorloofde start van de machine.

Alle haakse slijpers zijn voorzien van de beproefde Metabo S-automatic-veiligheidskoppeling – deze vermindert de terugslag bij het blokkeren van de schijf tot het allerlaagste niveau wat op de markt verkrijgbaar is.

De haakse slijpers zijn onderdeel van het 18 Volt-systeem van Metabo en zijn een uitbreiding van het fabrikant overkoepelend accu-systeem CAS (Cordless Alliance System). Binnen CAS kunnen op dit moment ca. 300 machines van 30 verschillende fabrikanten met elkaar gecombineerd worden.

18 Volt accu-haakse slijpers van Metabo:

  • De sterksten in hun klasse met krachtige brushless-motoren
  • Voor iedere toepassing een passende haakse slijper
  • Optimale gebruikersbescherming bij ieder gebruik

Metabo
www.metabo.com