Xella biedt meerdere productoplossingen voor enorme renovatie-uitdaging

Artikel delen

Xella Ytong blokken en Multipor minerale isolatieplaten zijn het meest ideaal om te gebruiken wat betreft een energiezuinige renovatie van de binnenschil van woningen en gebouwen. Hoge isolatiewaarden gecombineerd met licht gewicht kenmerken de twee productoplossingen. Bovendien zorgen de twee steenachtige producten voor een goede vochthuishouding en een comfortabel binnenklimaat.

Xella biedt meerdere productoplossingen voor enorme renovatie-uitdaging

De komende jaren zal het accent nog verder verschuiven van nieuwbouw naar renovatiebouw. Xella biedt met zowel Ytong blokken als Multipor minerale isolatieplaten renovatieoplossingen anno nu.  Ytong blokken van cellenbeton bevatten luchtgevulde cellen. Deze zorgen voor hoge isolatiewaarden en licht gewicht. Dit maakt het mogelijk om ook op houten vloeren te bouwen. Daarnaast zijn de blokken snel verwerkbaar. Door het optrekken van een binnenspouw met luchtspouw voor een oude binnengevel ontstaat een wand die vormvast en onbrandbaar is. Tenslotte voorkomen Ytong blokken koudebruggen en door de vochtongevoeligheid behoort ook schimmelvorming tot het verleden.

Multipor minerale isolatieplaten bevatten nog meer luchtcellen. Het materiaal is nog lichter dan Ytong blokken en isoleert dus nog beter. De platen hebben een warmtegeleidingsvermogen van 0,045 W/(mK). Door het lichte gewicht kan het rechtstreeks tegen een binnengevel worden gelijmd en afgewerkt. Het materiaal is onbrandbaar en vorm- en drukvast. Bovendien is het geluidsabsorberend en heeft een groot ademend vermogen waardoor de vochthuishouding van een renovatiewoning sterk wordt geoptimaliseerd en het leefklimaat verbetert.

Het gebruik van Ytong blokken als renovatieoplossing gaat verder dan alleen een binnenspouw. Het materiaal is uitstekend geschikt voor het opnieuw indelen van de woning. Door de vochtongevoeligheid zijn de blokken ook geschikt voor natte ruimten. Indien er  geen concessies gedaan kunnen worden aan de binnenruimte, kunnen Multipor platen ook worden gebruikt om de buitengevel te isoleren.

Xella
www.xella.nl