Lezerstest

Producten
Artikel delen

Instappers met AN-gecertificeerde enkelbescherming

Het werd lange tijd voor onmogelijk gehouden; comfortabele en waterdichte instappers met AN-gecertificeerde enkelbescherming. Met de introductie van de Buckbootz bANg guardz® BSH014 bewijst Buckler Boots dat het wel degelijk mogelijk is. Een waardevolle en belangrijke toevoeging aan het uitgebreide assortiment veiligheidsschoenen en -laarzen voor professionals in bouw, GWW, agrarische sector, offshore en industrie.

instapper

Goede enkelbescherming is volgens Buckler Boots nog een ondergeschoven kindje op de markt. Vallen, struikelen en uitglijden zijn de meest voorkomende ongelukken in de bouw. Goed schoeisel, inclusief de maximale normering anti-slipzool en de enkelbescherming, helpt tegen verzwikken en verkleint de kans op blessures en uitval van professionals. De nieuwe schoen is samen met de vetervariant BSH012 de eerste AN-gecertificeerde instapper op de markt.

AN-certificering vereist een impact kracht van 10J en een beschermd oppervlak van 6 cm bij maat 43. Het geheim van Buckbootz bANg guardz® zit niet alleen in de enkelbescherming zelf, maar ook in de positionering van het stretchgedeelte van de schoen. Dit stretchgedeelte zit traditioneel aan de zijkanten, maar biedt volgens de certificerende organisatie niet voldoende stevigheid voor de enkelbescherming.

buckler bootDoor het elastiek naar de voorzijde van de bovenkant van de instapper te verplaatsen, kan de enkelbescherming optimaal in de schoen geplaatst worden. Vervolgens is de zijkant van de schoen van leder gemaakt en hierin is de enkelbescherming verwerkt. Daardoor zijn de enkels van de drager optimaal beschermd.

Een aanpassing die niet ten koste gaat van het gebruiksgemak van de schoenen. De specialisten van Buckbootz hebben daarvoor wel wat specifieke aanpassingen moeten doen, zoals het veranderen van de stiknaden. Ook aan de zijkant. Enkelbescherming is een belangrijke toevoeging, maar die mag niet betekenen dat we veel concessies moeten doen aan andere usp’s. Zoals een 100% waterdicht bovenwerk, ademende voering, olie- en hittebestendige non marking zool (HRO) en een 100% metaalvrije anti-penetratie tussenzool. De Buckbootz bANg guardz® veiligheidsschoenen zijn vanaf maart 2022 verkrijgbaar.

Testen?

buckbootzWellicht ben je enthousiast geraakt door de testen van gereedschappen en werkkleding in BouwTotaal. Dan is er goed nieuws: je kunt nu ook deze nieuwe instapper van Buckler Boots testen! Ben jij zpp’er in de bouw of werkzaam bij een aannemer en wil je ook graag deze veiligheidsschoen met AN-gecertificeerde enkelbescherming proberen? Meld je dan aan als kandidaat tester. De geselecteerde professional test enige tijd de schoenen en laat weten wat zijn of haar ervaringen zijn. Daar maken we dan een mooi artikel in BouwTotaal van. Stuur een mail met je contactgegevens naar redactie@bouwtotaal.nl, onder vermelding van test Buckbootz bANg guardz® BSH014. Na de test mag je de schoenen behouden!

Buckbootz
www.buckbootz.nl

BouwTotaal