Wil jij ook een instapper met enkelbescherming testen?

Artikel delen

Wellicht ben je enthousiast geraakt door de testen van gereedschappen en werkkleding in BouwTotaal. Dan is er goed nieuws: je kunt nu ook de nieuwe instapper BSH014 van Buckler Boots testen! Ben jij zpp’er in de bouw of werkzaam bij een aannemer en wil je ook graag deze veiligheidsschoen met AN-gecertificeerde enkelbescherming proberen? Meld je dan aan als kandidaat tester. De geselecteerde professional test enige tijd de schoenen en laat weten wat zijn of haar ervaringen zijn. Daar maken we dan een mooi artikel in BouwTotaal van.

buckler boots

Bruine instapper BSH014 van Buckler Boots.

buckler boots

Zwarte instapper BSH014 van Buckler Boots.

Het werd lange tijd voor onmogelijk gehouden; comfortabele en waterdichte instappers met AN-gecertificeerde enkelbescherming. Met de introductie van de Buckbootz bANg guardz® BSH014 bewijst Buckler Boots dat het wel degelijk mogelijk is. Goede enkelbescherming is volgens Buckler Boots nog een ondergeschoven kindje op de markt. Vallen, struikelen en uitglijden zijn de meest voorkomende ongelukken in de bouw. Goed schoeisel, inclusief de maximale normering anti-slipzool en de enkelbescherming, helpt tegen verzwikken en verkleint de kans op blessures en uitval van professionals. De nieuwe schoen BSH014 is samen met de vetervariant BSH012 de eerste AN-gecertificeerde instapper op de markt.

Eigenschappen

De BSH014 is een middelhoge instapper voorzien van een sterk, waterdicht en slijtvast elastiek aan de voorzijde. Door dit elastiek te verplaatsen naar de voorzijde is er ruimte gemaakt om enkelbescherming toe te voegen aan de zijkanten van de schoen. Deze enkelbescherming zit zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de schoen en zorgt niet alleen voor optimale veiligheid, maar ook voor een goede fit rondom de enkels.

De BSH014 is metaalvrij en voorzien van een composiet neus, en metaalvrije antipenetratie tussenzool. Daarnaast is de schoen 100% waterdicht door middel van een membraansysteem. De rubberzool is voorzien van de maximale normering antislip voor goede grip op elke ondergrond. Daarnaast is de rubberzool ook HRO gecertificeerd en dus olie- en hittebestendig tot 300 graden voor 60 seconden. Deze slijtvaste sterke rubberzool is gecombineerd met een PU tussenlaag voor optimaal comfort en demping.

Naast de instapper BSH014 is er ook een veterschoen beschikbaar: BSH012. Beide modellen zijn in zwart en bruin leverbaar. Alle Buckbootz modellen worden getest volgens Europese EN en UKCA standaarden en de bANg guardz zijn EN ISO 20345:2011 S3 HRO AN SRC getest.

Aanmelden

Ben jij enthousiast en wil je deze fantastische instapper testen? Stuur dan een mail met je contactgegevens naar redactie@bouwtotaal.nl, onder vermelding van test Buckbootz bANg guardz® BSH014. Na de test mag je de schoenen behouden!

buckler boots

Buckbootz
www.buckbootz.nl