Fleetmanagement technologie in de bouw: kostenbesparingen en verhoogde productiviteit

Artikel delen

In de bouwsector is genoeg te doen, alleen al gezien het feit er een tekort is van 390 duizend woningen en daar komt het personeelstekort nog eens bovenop. Technologie kan ondersteunen om werk efficiënter te laten verlopen en om kosten te besparen. Hoe? Door bijvoorbeeld gebruik te maken van fleetmanagement technologie.

Fleetmanagement

Uw wagenpark is misschien niet het eerste waar u aan denkt om te digitaliseren, toch heeft dit verschillende voordelen. Technologie geeft namelijk inzicht in de dagelijkse activiteiten van uw wagenpark. Met deze inzichten ziet u ook waar u kosten kunt besparen en bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Kosten besparen

Waarschijnlijk is een grote kostenpost de brandstofkosten door de stijgende prijzen. Door GPS-tracking en brandstoftransactiegegevens samen te bekijken, kunt u patronen identificeren om de efficiëntie te verbeteren en misbruik te voorkomen.

Denk bijvoorbeeld aan tankkaartintegratie, waarmee u brandstoftransacties per voertuig kunt bekijken en vergelijken. Dit kan fraude boven water halen wanneer de kaartaankopen de tankcapaciteit van een voertuig overschreden, of wanneer een voertuig niet aan een pomp stond toen er brandstof werd gekocht. Ook kun u de CO2-uitstoot controleren en het brandstofverbruik van elk voertuig om uw impact op het milieu te verminderen en kostenbesparingen te verhogen.

Onderzoek van Verizon Connect laat zien dat de helft (50 procent) van de Nederlandse bedrijven, die gebruik maken van GPS-tracking een afname in het brandstofverbruik zag. Gemiddeld namen de brandstofkosten bij bedrijven in Europa met zo’n 7 procent af.

Verbeterde productiviteit en klantenservice

Niet alleen helpt technologie bij kostenbesparingen, maar ook om de productiviteit van uw team te verbeteren. Doordat u near-realtime inzicht heeft in de locatie van uw werknemers en de opdrachten, stelt u dat in staat om klussen op een efficiënte volgorde te plannen. Zo kunnen werknemers meer afspraken met klanten inpassen in de dag. Daarnaast helpt wagenparkbeheertechnologie routes te creëren die het meest optimaal zijn, daarbij rekening houdend met veranderende verkeersomstandigheden.

De technologie helpt u ook sneller te reageren op klantvragen. Heeft iemand een spoedklus? Bekijk welke werknemer het dichtst bij is en deel gemakkelijk de nieuwe opdracht. Ook kunt u uw klanten op de hoogte houden van de aankomsttijden en ze laten weten wanneer ze iemand aan de deur kunnen verwachten.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 57 procent van de Nederlandse bedrijven hun klantenservice heeft verbeterd. Ook wist 45 procent hun productiviteit te verbeteren, denk bijvoorbeeld aan het aantal opdrachten en efficiënter voertuiggebruik.

Fleetmanagement

Asset tracking

Binnen de bouw is niet alleen het wagenpark belangrijk, maar ook het materieel dat vaak op een bouwplaats staat. Wist u dat het mogelijk is om ook dit in de gaten te houden van op afstand? Met behulp van asset tracking weet u namelijk precies welk materieel waar staat, hoe het wordt gebruikt en ontvangt u een waarschuwing wanneer materieel een plaats verlaat.

73 procent van de Europese respondenten in de bouwindustrie gaf aan dat zij het volgen van hun materieel zeer tot extreem nuttig vinden. 67 procent was in staat om het gebruik van hun apparatuur en trailers te verbeteren. 4 op de 10 verlaagde de verzekeringskosten en meer dan de helft (52 procent) verbeterde de efficiëntie en productiviteit van hun chauffeurs en werknemers.

Technologie kan in verschillende opzichten resultaten behalen voor uw bedrijf en zo helpen om verder te groeien. Het zorgt ervoor dat u concurrentie voor kan blijven en efficiënt en adequaat kan reageren op aanpassingen en veranderingen in de omgeving.

Verizon Connect
www.verizonconnect.com